"Pobedio sam Federera lagano, šetao ga po terenu... Nikad nisam mislio da će postati ovako dobar"

Ni sam Federer nije mislio da će biti toliko moćna figura u svetu tenisa

  • 0
Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Ime Lukasa Arnold Kera u svetu tenisa ne znači baš mnogo jer je nekada bio top 100 igrač, ali mimo toga Arnold nije imao zapaženije rezultate osim jednog - pobedio je Rodžera Federera u prvom meču Švajcarca na ATP turu.

Federer je postao profesionalac 1998. godine i od tada je dominantna figura u svetu tenisa i sastao se sa Lukasom u prvom kolu Gštada.

Argentinac je pobedio u dva seta sa 6:4 i 6:4 na šljaci, ali je Federer tada imao tek nekih 18 godina. U godinama posle Švajcarac je postao legenda "belog sporta" i rekorder sa 20 Grend slem titula.

- Često me podsećaju da sam ga pobedio. Ali ne zna mnogo njih da je to bio njegov prvi meč na ATP turu. Nikad nisam mislio da će Federer da bude jedan od najboljih na svetu i u istoriji. Stvarno nisam - kaže Arnold Ker koji je na turnir upao kao "laki luzer".

- Morao sam da igram protiv Švajcarca, juniora, a Švajcarska nije baš imala nešto mnogo teniske istorije. Nije bilo dobrih igrača. Rodžer je imao dobar servis i forhend, ali je bekhend bio loš. Sećam se da sam ga stalno šetao po terenu i da sam lako dobio u dva seta. Nestvarno je koliko je napredovao kao igrač kasnije - objasnio je Argentinac za ATP.

On se kasnije posvetio dublu gde je uzeo 15 titula i došao do 21. mesta ATP liste u dublu, a 1997. je igrao polufinale Rolan Garosa u ovoj kategoriji.

S druge strane, Federer je u singlu nastavio da igra i tokom većeg dela prve decenije 21. veka je bio apsolutno dominantna sila kojoj su se tek kasnije priključili Rafael Nadal i Novak Đoković.

Video: Đoković izneo detalje razgovore sa Federerom i Nadalom o dolasku u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA