≫ 

Neki momci sa vrha se povlače sa US Opena, biće ih još, a ja ću rizikovati: Mari igra u Americi

Britanski teniser Endi Mari kaže da će još igrača odustati od US Opena, te da Nik Kirjos zasigurno nije jedini

  • 3
Andy Murray, Endi Marej Foto: Profimedia/Noel CELIS/AFP

Izvesno je da povređeni Rodžer Federer neće igrati do kraja godine, Rafael Nadal gotovo sigurno neće, a jedino je Novak davao signale da bi mogao na Flašing Medouz.

Naravno, zbog čitave situacije sa karantinom i korona virusom, teško je reći bilo šta stoprocentno dok protivnici doslovce ne izađu na teren.

A na terene velikog US Opena trebalo bi da počnu da izlaze krajem avgusta, kada se završava "zagrevanje" u vidu turnira u Vašingtonu, Sinsinatiju...

- Čuo sam a neki momci iz vrha neće igrati i očekujem da će se njih nekoliko povući. To je pojedinačna odluka. Ako se neko ne oseća sigurno, ako ne želi da izlaže sebe ili svoj tim dodatnom riziku, onda je to opravdano - jasan je Endi Mari po tom pitanju.

On je dugo kuburio s povredom kuka, a ni druge ga nisu zaobilazile još od početka 2017. godine kada je bio prvi na svetu. I dalje želi da igra, ali ne zna koliko će to dugo potrajati jer i on već ima 33 godine.

- S obzirom na situaciju u kojoj sam bio prethodnih nekoliko godina, ne znam na koliko ću još Slemova moći da igram. Dok se osećam iole dobro, želim da se takmičim, da uživam u najvećim turniriam. Nedostajalo mi je sve to - istakao je Mari.

On će to i pokazati time što namerava da igra na američkoj turneji.

- Spreman sam da rizikujem. Osećam se dobro i rizik postoji, ali hoću da pokušam i odigram Sinsinati kao uvod u US Open da bih uživao na velikoj sceni opet - kaže Mari.

Video: Džumhur: Srećan sam što ću igrati protiv Novaka u svom gradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA