≫ 

Dimitrov se oglasio o dešavanjima na Adria Tour-u: Hteo sam da pomognem...

Bugarski teniser Grigor Dimitrov govorio je o svom učešću na Sinsinatiju kao nesigurnom, ali je progovorio posle mesec i po dana i u Adria Tour turniru u Beogradu i Zadru

  • 0
Grigor Dimitrov

Foto: Instagram/grigordimitrov

Dimitrov je bio razlog što je turnir otkazan pred finale u Zadru kada je objavio da ima korona virus.

Njegovo ponašanje i delovanje na terenu je i pre toga sugerisalo da nešto nije u redu ali je to isprva pripisivano nespremnosti zbog duge pauze.

- Trenutno sam vrlo nesiguran u vezi sa igranjem u Sinsinatiju. Da budem potpuno iskren, ne znam. Mislio sam o tome i mislim svakog dana. Osećam kao da ima toliko pitanja i tako malo odgovora - rekao je Bugarin, a prenosi Vavel.

On je posle tri nedelje oporavka igrao na Ultimate Tennis Showdown turniru, ali se i tamo mučio sa spremom.

Kao problem s putem na turnir u Sinsinatiju i US Open naveo je presedanje, put u hotel i kontakte do tamo. Postoji opasnost i da se na samom turniru zarazi virusom.

Mesec i po posle Adria Tour-a, kaže da mu nimalo nije lako pala informacija da je zaražen zbog odgovornosti prema drugima.

- Zamislite ljude u situaciji koji su imali kontakt sa mnom, dete ili porodica koja ne može da dozvoli to sebi. Šta da radim, ta odgovornost bi mi stajala iznad glave do kraja žiota - kaže Dimitrov.

Grigor je tada, pola sata pre finala između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova u Zadru, na društvenim mrežama iz Monte Karla objavio da je pozitivan. Sada je obrazložio i zašto tada i na taj način.

- Morao sam da obavestim ljude kako bi odmah mogli da preduzmu sve preventivne mere. Iskreno, da saznam da sam prouzrokovao ovako nešto, verovatno bih određenoj osobi osećao da sam pomogao. Mi jesmo profi sportisti s jedne strane, ali smo zapravo kao i svi ostali. Imao sam nekoliko loših dana, bio sam umoran, istrošen.

Adria tour, Dominik Tim - Grigor Dimitrov

Foto: Marko Jovanović

- Morao sam da smanjim intenzitet treninga, ali to je proces. Jedna od najboljih stvari koje sam naučio jeste da, u ovakvim momentima, gotovo da tražite ljude koji vas održavaju u životu. Ljude na koje uvek možete da se oslonite - rekao je Dimitrov.

Nedavno se vratio i treninzima, što je takođe pokazao putem društvenih mreža i kaže da je sada zbog malih stvari zahvalniji nego što je bio ranije.

Video: Đorđe Đoković: Skoro smo saznali za Dmitrova, teško nam je, svi će biti testirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA