≫ 

Đoković već obezbedio učešće na Završnom mastersu: Novak 13. put ide u London i napada šestu ttiulu

Rekord je možda nikad bliži

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković igraće na Završnom mastersu koji počinje 15. novembra, pokazuje kalendar ATP do kraja takmičarske godine.

ATP je dodao 13 turnira u "post-korona" periodu, odnosno posle ovog dugog prekida sezone, koja se nastavlja sredinom ovog meseca u Americi.

Završni masters će okupiti osmoricu najboljih tenisera na svetu u tekućoj sezoni i verovatno će biti igran iza zatvorenih vrata dvorane u Londonu.

Zanimljivo je da je Novak ove godine 13. put obezbedio učešće na turniru i time se pridružio odabranoj grupi od šest tenisera kojima je to pošlo za reketom u Open eri.

Džimi Konors, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Ivan Lendl, Andre Agasi su preostala petorica. Što se tiče tekuće sezone, uz Novaka su na Završnom mastersu sigurna još dvojica igrača - Rafael Nadal i Dominik Tim.

Rodžera Federera svakako ne bi bilo zbog povrede, pa se čekaju još petorica da osiguraju svoje mesto.

Završni masters počinje 15. novembra i trajaće standardnih nedelju dana, a Novak će na njemu juriti svoju šestu titulu.

Poslednji put je pobedio još davne 2015. godine, kada je slavio četvrti put zaredom, dok je prvi trofej uzeo još 2008. Šestom titulom, izjednačio bi se sa Rodžerom Federerom.

Pre četiri godine je od Đokovića, u direktnom duelu za trofej Završnog mastersa i prvo mesto ATP liste na kraju godine, bolji bio Endi Mari, potom je usledila pauza zbog povrede lakta, pre dve godine poraz u finalu od Aleksandra Zvereva, a prošle godine eliminacija u grupi.

Nadal se kvalifikovao čak 16. put za ovaj turnir, dok će Tim u Londonu biti peti put u svojoj karijeri.

Da podsetimo, Đoković se na teren vraća u Sinsinatiju 22. avgusta, posle čega sledi US Open od 31. avgusta, a spisak ostalih turnira u nastavku sezone možete pogledati na priloženoj fotografiji.

Video: Novak Đoković: Za ovo se živi, Beograd gledao tenis posle ponoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MN CG

    14. avgust 2020 | 23:09

    NAJBOLJI SI TO SE ZNA 6 TITULA NA ZAVRSNO TURNIRU JE TVOJA IDEMOOO BREEE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA