≫ 

Prvi pozitivni slučaj korone na US Openu: Da li je održavanje Grend slema dovedeno u pitanje?

Problem za organizatore jednog od najvećih turnira

  • 1
US open, tenis, teren stadion Foto: Tanjug/AP

Teniska sezona bi uskoro trebalo konačno da bude nastavljena turnirima u Sinsinatiju i na US Openu, ali se pojavio problem. Tačnije jedan pozitivan test u Njujorku koji bi mogao u velikoj meri da promeni planove organizatora Grend Slema.

Američka teniska federacija objavila je da je utvrđen prvi pozitivan test na korona virus u okviru US Open kompleksa u Njujorku, ali se nada da taj slučaj neće poremetiti planove.

Organizatori su, slično kao i u NBA ligi, napravili "mehur", odnosno kontrolisanu sredinu gde su testovi na koronu vrlo česti, ali je kod jedne osobe ustanovljeno prisustvo virusa Kovid-19.

Osoba, za koju se navodi da nije niko od igrača, je asimptomatična, nalazi se u desetodnevnom karantinu, a medicinska služba pokušava da ustanovi sa kim je sve zaražena osoba bila u kontaktu i ti pojednici će morati u 14-dnevni karantin.

ATF uverava da je ovo prvi pozitivni slučaj u 1.400 testova obavljenih od 13. avgusta.

Podsetimo, veliki broj svetski poznatih tenisera i teniserki odlučio se da ne putuje u SAD zbog opasnosti od širenja epidemije, pa će tako na ženskom US openu učestvovati samo četiri od 10 najboljih teniserki sa VTA liste.

S druge strane, najbolji svetski teniser Novak Đoković otputovao je u SAD, gde je već počeo sa pripremama za restart sezone.

Novak brani polufinale Sinsinatija od prošle godine, dok je na US Openu zaustavljen u četvrtoj rundi.

Prvi turnir od restarta zakazan je za 22. avgust, dok će Grend slem biti igran od 31. avgusta do 13. septembra u Njujorku.

Video: Đoković sa terena dva puta lopticom pogodio Zvereva na tribinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    18. avgust 2020 | 18:19

    ma pale ovi amerikanci Nadala i Federera da im je lakše da misle ma neće biti grand slam kod Novaka...al da znate da će ga naš Novak opet podići. Novak kupi još jedan stan za sve te tvoje pehare...breee samo ih gomilaš 🙃😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA