≫ 

Lajović vodio 4:2, 30:0, pa se raspao protiv Španca: Srbin završio učešće u Sinsinatiju

Duci nije imao snage da prelomi prvi set, u drugom je bio počišćen

  • 1
Dušan Lajović Foto: Tanjug-AP

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je od Španca Pabla Karenjo-Buste u prvom kolu Mastersa u Sinsinatiju rezultatom 2:0 (7:5, 6:1), iako je imao odličnu poziciju u prvom setu da meč odvede u potpuno drugom smeru.

Lajović je, naime, vodio 4:2, imao i 30:0 na servis rivala, no onda je sve krenulo nizbrdo po našeg tenisera. Izgubio je taj gem, potom i naredni na svoj početni udarac, pa i sledeći na servis rivala, te se nekako povratio u desetom gemu za 5:5.

Do kraja tog seta Španac je imao više koncentracije i energije da dovrši posao, pa je stavio Lajovića pred težak izazov za naredni set.

Srpski teniser kao da je bio poljuljan ishodom prvog dela meča, nije bio ni blizu nivoa iz uvodnog seta, pa je ostavio lak posao Špancu da dođe do trijumfa.

Set se lomio u četvrtom gemu, na 2:1 za Karenjo-Bustu, imao je dve brejk lopte, Lajović je očajnički tražio egal, ali je prevagnuo kvalitet španskog tenisera koji je posle osvojenog gema za 3:1 do kraja lako rešio ostatak duela.

Osim Lajovića, u Sinsinatiju od srpskih predstavnika igraju Krajinović i Đoković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA