Ožer-Alijasim ili Sandgren čekaju Novaka u trećoj rundi, pobede favorita u Sinsinatiju

U donjem delu žreba u istom kosturu Šapovalov je bio spremniji od Čilića

  • 0
Novak Đoković, US Open

Printskrin: Youtube/US Open Tennis Championships

Kanadski teniser Denis Šapovalov pobedio je Marina Čilića u prvom kolu Sinsinati Mastersa sa 2-0 u setovima, 6:3 i 6:3, dok je Karen Hačanov savladao Aleksandera Bublika i prošao u naredno kolo sa 6:4 i 6:4.

Feliks Ožer-Alijasim je slavio u prvom kolu protiv Nikolosa Bazilašvilija u dva seta 6:4 i 6:1 za sat i 18 minuta, dok je Tenis Sandgren bio bolji od Lorenca Sonega u dva seta 6:3 i 7:6 (7) posle skoro dva sata igre.

Sandgren ili Ožer-Alijasim će biti Novakov rival u trećem kolu, naravno pod uslovom da Đoković pobedi Rikardasa Berankisa u svom prvom meču na Mastersu Sinsinati u ponedeljak popodne.

Hačanovu je za trijumf bilo dovoljno što je već u prvom gemu meča napravio brejk kojim je prelomio prvi set, dok je u drugom setu tek pred kraj, u devetom gemu slomio otpor rivala i poveo sa 5:4.

 

Posle drame pretposlednjeg gema, Hačanov u poslednjem nije imao mnogo problema i iskoristio je drugu meč loptu za plasman u sledeće kolo. On je u delu žreba gde je i naš Novak Đoković, ali može da se sastane sa Srbinom tek u polufinalu.

Do tada je dug put jer za početak mora da savlada Pabla Karenja Bustu koji je bio bolji od našeg Dušana Lajovića u prvom kolu, a na putu će mu najverovatnije stajati i Danil Medvedev.

Lojd Džordž Heris nije mogao da se nosi sa Tejlorom Fricom, tako da Fric čeka boljeg iz duela Aljaža Bedenea i Kristijana Garina.

Jan Lenard Štruf je od Aleksa De Minaura bio bolji sa 6:2, 6:4 i jedan od njih dvojice bi mogao na srpskog predstavnika Đokovića u četvrtfinalu.

Kada je reč o Šapovalovu, njemu je za pobedu bilo potrebno sat i 20 minuta nad 37. igračem planete, tako da je 16. teniser ATP liste prošao u narednu rundu gde ga čeka upravo Štruf.

Denis je prvi brejk u prvom setu napravio u šestom gemu, kada se videlo da Čilić mora da povrati pređašnju stabilnost u igri.

Hrvat je pri vođstvu Šapovalova 3:2 imao brejk šansu u dugom i mukotrpnom gemu, nije je iskoristio i onda je već u sledećem pokleknuo.

Njegov rival je iskoristio jedinu šansu koja mu se ukazala i napravio je prednost 4:2, dovoljnu za osvajanje prvog seta.

Čilić je potom ostao bez servisa, a da nije osvojio ni poen u trećem gemu drugog seta, u kom je servirao. Šapovalov je poveo sa 3:1, prednost brejkom samo potvrdio u devetom gemu za pobedu i prolazak dalje.

I to ako prođe Bornu Ćorića ili Davida Gofana. Ćorić je pobedio Benou Pera koji se doduše povukao, dok je Gofan bio slobodan u prvom kolu.

Video: Srdačan pozdrav Novaka Đokovića i Milorada Dodika: Nema distanciranja u Republici Srpskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA