Dimitrov se posle korone u Zadru vratio pobedom u Sinsinatiju: Imamo i rano iznenađenje turnira

Bugarski teniser Grigor Dimitrov vratio se na teren po prvi put posle dva meseca i Adria Tour-a kada je objavio da je pozitivan na korona virus

  • 0
Western Southern Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Dimitrov je u meču prvog kola Sinsinatija pobedio Uga Umbera iz Francuske u dva seta, 6:3 i 6:4 posle sat i 25 minuta igre u Njujorku.

Bugarin je na turniru 14. nosilac, a u Njujork je došao kao 19. teniser svega i to je pokazao već od četvrtog gema meča sa Umberom, 42. reketom planete.

Dimitrov je tada iskoristio drugu brejk priliku i poveo sa 3:1, iako se samo gem ranije, pri vođstvu 2:1 suočavao sa brejk šansom Francuza. Ubrzo je poveo i sa 4:1, Umber nije uspevao da opasnije pripreti do kraja seta i Dimitrov je rešio taj deo igre u svoju korist.

Tokom drugog seta Bugarin je dosta slabije servirao i imao svega 40 odsto postotak prvog servisa, a imao je i više dvostrukih servis grešaka od protivnika.

Međutim, pokazao je riternima koliko se dobro pripremao u Monte Karlu nakon što se izlečio od korona virusa tako da je u tom segmentu potpuno nadigrao Umbera.

Western Southern Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Ugo je prvi došao do brejka u tom delu igre i to u četvrtom gemu kada je on poveo sa 3:1. Ali, kako je brejk došao, tako su dva otišla, pa je Dimitrov ekspresno uzvratio ribrejkom, a onda još jednim oduzetim servisom rivala za 4:3.

Posle toga povratka za Umbera nije bilo jer je Dimitrov rutinski čuvao svoje servis gemove i otišao u drugo kolo. Tamo ga čeka Marton Fučovič, koji je u prvom kolu bio bolji od Norberta Gombosa sa 6:3, 6:4.

Danijel Evans Evans (na slici) je iznenadio Rubljova, Foto: Tanjug/AP

Iznenađenje turnira do sada viđeno je u prvom kolu jer je Danijel Evans iz Velike Britanije pobedio Andreja Rubljova, ruskog predstavnika sa 2-1.

Evans je poveo u setovima sa 7:5, Rubljov, finalista Adria Tour-a u Zadru je izjednačio sa 6:3, ali je onda pao u trećem setu, dopustio rivalu dva brejka i posle četiri meč lopte položio oružje.

Evans je na turnir došao kao 28. teniser planete, dok je Rubljov dvostruko bolje rangiran na 14. mestu. Njega u narednom kolu čeka Miloš Raonić koji je u dva seta savladao Sema Kverija.

Video: Đoković sa terena dva puta lopticom pogodio Zvereva na tribinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA