≫ 

Đoković "ekspres" protutnjao Njujorkom: Nole pregazio Štrufa za polufinale Mastersa

Najbolji teniser sveta igraće svoje 67 polufinale Mastersa u karijeri

  • 10

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Sinsinati Mastersa pobedom nad Jan-Lenardom Štrufom u dva seta 6:3 i 6:1 za 65 minuta.

Đoković je ostao neporažen protiv Štrufa, pa će u polufinale na Roberta Bautistu Aguta koji je iznenadio Danila Medvedeva.

Novak nije odigrao savršeno, ali za time nije bilo ni potrebe ni mogućnosti.

Ključ pobede je bio jako loš servis Štrufa koji nikako nije ulazio tako da Đoković nije imao na osnovu čega ni da razvije i igra svoj najbolji tenis. Odigrao je onoliko koliko je bilo dovoljno, problema sa vratom nije bilo pa samim tim su u udarci išli tečnije, prirodnije i preciznije.

Uvodna dva gema prošla su u znaku servera, a Đoković je tražio svoj udarac. Štruf je bio nešto agresivniji, grešio je, a Novak je potvrdu da se zagrejao dobio u trećem gemu kad je slao duboke lopte u razmeni i na kraju ispalio sjajan viner iz forhenda za 2:1.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Već u sledećem gemu je napravio brejk Štrufu. Malo je prišao osnovnoj liniji, svaka loptica je išla dalje od servis polja i kad se na to doda nesiguran Štrufov servis recept za brejk je bio tu.

Štruf je na 15:30 u trećem gemu probao da promeni taktiku i od razmena se okrene iznenadnom izlasku na mrežu. Procena mu je bila pogrešna, Đoković je odigrao pasing šot po paraleli i u sledećem poenu dočekao grešku rivala vrednu brejka i 3:1.

Srpski igrač je rutinski odbranio svoj gem sa dva dobra servisa, ali je onda isto učinio i Štruf koji je krenuo da "šamara" lopticu.

Rizikovao je i na Novakov servis, grešio, pa je srpski igrač relativno lako čuvao svoje servise

Više nije imao potrebe da pravi novi brejk, Štruf je ostao na 40 posto prvog servisa, pa je onda Đoković vinerom završio posao u devetom gemu za 6:3.

Drugi set je počeo brejkom Đokovića iako je Štruf jednim dobrim servisom uspeo da spasi brejk šansu na 30:40.

Umesto da tim poenom uđe u ritam, napravio je duplu grešku, onda i promašio i Nole je poveo 1:0.

Novak Đoković Jan Lenard Štruf Foto: AP/Tanjug

Forhend viner po paraleli već u prvom poenu drugog gema nagovestio je da Novak neće popuštati, pa je lako stigao do 2:0 i Štrufova frustracija je tada postala vidljiva i spolja.

A bila je vidljiva i na semaforu jer, čak i kada je pogodio dobar prvi servis, Novakov ritern je bio fenomenalan, pa je posle novog Štrufovog poklona iz servisa došao do 0:40 i tri brejk prilike.

Jan-Lenard je dve spasao, drugu jako lepim pasing šotom kada je Novak krenuo napred po brejk.

Treću nije uspeo jer je Srbin odigrao kvalitetan i kratak poluvolej koji je spustio u servis polje tek toliko da Štruf ne može da stigne i da pogodi mrežu za brejk Đokovića i 3:0.

Novak Đoković Jan Lenard Štruf Foto: AP/Tanjug

Kada je stvorio dovoljnu prednost, Novak je kombinacijom servisa i izlazaka na mrežu lagano rešio svoj servis i za manje od dva minuta je imao i četvrti gem drugog seta.

Štruf je nastavio da greši pa je propustio da kazni relativno loš prilazni udarac Đokovića za 0:15, da bi Nole duplom greškom Štrufa došao do 0:30. Nemac se iznervirao na tri brejk lopte pa je lansirao lopticu preko terena i dobio drugu opomenu te automatski izgubio gem.

Đoković je malo popustio u sledećem gemu i dao šansu rivalu da napravi brejk, svoj prvi na meču za 5:1 i tako se nakratko spase poraza. Ipak, u sledećem Nole novim brejkom ostvaruje pobedu.

TOK MEČA:

II SET

6:1 Nole pravi novi brejk i ostvaruje pobedu.

5:1 Uspeo je Štruf da iznenadi Noleta na njegov servis i ostane u meču.

5:0 Potvrda brejka, pa još jedan brejkl i najava da je ovaj meč gotov. Male su šanse da se Štruf vrati u ovaj duel.

3:0 Novi brejk Đokoviča najavljuje brzu pobedu našeg asa.Sportski rečeno Štruf se raspao na terenu a njegov prvi servis je katastrofalan.

1:0 Štruf je imao čak tri duple greške u prvom gemu drugog seta i Novak je imao dve prilike za brejk, a drugu je iskoristio i ponovo stekao prednost. Ovo je bio najduži gem na meču do sada.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

I SET:

6:3 Pola sata je bilo potrebno Đokoviću da, reklo bi se rutinski, privede prvi set kraju. Jedan brejk u 4. gemu, odlični vineri i slab prvi servis Štrufa

5:2 Igra srpski teniser sasvim koliko mu treba da održi razliku koju je stekao na startu. Ima lepu prednost za osvajanje seta.

4:1 Novak pravi brejk odmah na startu meča, a zatim ga potvrđuje.  Štruf je pogodio samo tri od 10 prvih servisa od starta meča i došao je u nesigurnost, što je Đoković iskoristio i uzeo mu servis. Odmah zatim potvrđuje brejk svojim servisom prepustivši rivalu samo jedan poen.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

2:1 Ponovo Jan-Lenard osvaja prvi poen u gemu, ali ovog puta Novak dosta lakše dolazi do istog.

Nemac dobro riternira, a Novak ima malih problema sa izbačajem, pa je procenat ubačenosti prvog servisa dosta mali.

Novak Đoković Sinsinati Printskrin: Sport klub

1:1 Novak je krenuo odmah silovito uzeo prvi gem ali je Štruf uzvratio i pokazao da se ne plaši.

Video: Fenomenalni Đoković isprašio Sandgrena za četvrtfinale Sinsinatija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikula

    27. avgust 2020 | 00:17

    Gospodine Djokovicu zelim vam puno sreće i zdravlja i uspeha u vasoj karijeri. Za mene a mislim i za sve nas ispunili ste sve zelje i vise od toga. Kad vam se spomene ime i prezime treba da se ustane. Zivi i zdravi nam bili svagda. Voli te tvoja Srbija. Ovo ti pise Raska tvoj Kopaonik fala ti za sve. Fala jos jednom za sve tvoj KOPONIK....

  • Mile

    26. avgust 2020 | 22:18

    Ajmo Noleeeeee

  • CG BG

    27. avgust 2020 | 08:02

    NOLE IDEMO POTITULU IDEMO BREEE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA