≫ 

Osaka i Azarenka u finalu Mastersa

Nekadašnja prva teniserka sveta se vratila posle porođaja i vezala pet pobeda u Njujorku

  • 0
Naomi Osaka, Masters Sinsinati

Foto: Ap/Tanjug

Poznat je duel na ženskom finalu Mastersa Sinsinati. Naomi Osaka je savladala Elis Mertens posle dva odigrana seta – 6:2, 7:6, dok je Viktorija Azarenka bila bolja od Džoane Konte posle preokreta – 4:6, 6:4, 6:1.

Iako je prethodno saopštila da neće igrati u polufinalu jer želi da pruži podršku borbi protiv policijske brutalnosti u SAD, Naomi je promenila odluku s obzirom na to da su organizatori turnira odlučili da se u četvrtak ne bude mečeva.

Japanka je odlično igrala na početku meča, koristila je svaku nesigurnost rivalke, pa je uz dva brejka povela 5:1. Nije se predavala ni belgijska teniserka, pa je vratila jedan brejk. Ipak, u osmom gemu je Osaka ponovo oduzela servis rivalki za ubedljivo dobijen set.

U drugom je Belgijanka povela sa 4:2, ali se Osaka vratila u meč brejkom i došla do 4:4, a na kraju je set otišao u tajbrejk.

Iako je Belgijanka povela 5:4, uz dva vezana mini brejka Osaka je došla do seta i pobede.

Viktorija Azarenka, Masters Sinsinati

Foto: Ap/Tanjug

Rivalka u finalu biće joj takoše bivša najbolja teniserka sveta - Viktorija Azarenka. Beloruskinja je u polufinalu posle preokreta savladala Džoanu Kontu 4:6, 6:4, 6:1.

Azarenka je na turniru koji se igra u Njujorku vezala pet pobeda, a tako nešto pošlo joj je za rukom prvi put posle više od četiri godine.

Video: Đoković pregazio Štrufa za polufinale Mastersa u Sinsinatiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA