Golobradi dečko je postao jedan od najvećih šampiona tenisa: Kratki video Novakovih Masters titula

Trideset pet proslava za manje od minuta

  • 2
Novak Đoković, Milos Raonić Foto: Tanjug/AP

Toliko traje video snimak koji je "Tennis TV" napravio u čast srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji je u subotu uveče pobedio Miloša Raonića u finalu Sinsinati Mastersa.

Uprkos vidljivim problemima sa vratom tokom čitave nedelje, Đoković je preko Rikardasa Berankisa, Tenisa Sandgrena, Jan-Lenarda Štrufa, Roberta Bautiste Aguta i Miloša Raonića došao do 35. Mastersa.

To je rekord kojim se izjednačio sa Rafaelom Nadalom, a prvi trofej ostao je još u davnoj 2007. godini kada je Novak pobedio u Majamsiju kao golobradi 19-godišnji "dečak".

On je tada u finalu pobedio Giljerma Kanjasa sa 6:3, 6:2 i 6:4. Neposredno pre toga je poražen u finalu Indijan Velsa od Rafaela Nadala sa 6:2 i 7:5, ali je od Majamija potvrdio da IV nije bio slučajnost.

Posle prve titule u Majamiju, po prvi put je pao i veliki "skalp" nad Rodžerom Federerom u finalu Rodžers kupa u Kanadi.

Švajcarac je pobeđen sa 7:6 (2), 2:6, 7:6 (2) i tada je počela da se stvara istorija. Usledili su trijumfi u Indijan Velsu naredne, 2008. godine, zatim Rimu, posle čega je usledila pauza do Pariza 2009. i porazi od Endija Marija, Federera i Nadala.

Đoković od Pariza do Sinsinatija 2011. niže pobede nad Nadalom i ostalim rivalima, ali ono pravo kreće tek u razmaku od 2012. do 2015. kada je srpski as poosvajao većinu turnira.

Najduže je čekao na Sinsinati, koji je po prvi put uzeo tek 2018. godine i tako kompletirao kolekciju svih Mastersa u kolekciji.

U subotu je postao jedini koji je sve turnire osvojio najmanje dvaput, što nikada nikome nije pošlo za rukom i još je teži zadatak pred nekim budućim teniskim naraštajima.

Video: Nole nakon plasmana u finale Sinsinatija: Ne znam kako sam pobedio!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    30. avgust 2020 | 23:39

    Đoković je najbolji svih vremena,držao sva 4 GS u istom vremenu,šta nije uspjelo nikom u novoj eri tenisa,kao šta nikome nije uspjelo osvojiti sve masterse,a Đoković je osvojio sve masterse i to najmanje po 2 puta,Nadal i Federer su delili GS dok nije stasao Đoković,Federer nije više mogao osvojiti GS,jedino kad je Đoković pauzirao zbog povrede...Đoković vodi u pobedama protiv Federera i Nadala...kad je Đoković u formi, nepobediv je i to kažu najveći stručnjaci u tenisu...

  • Agent.

    31. avgust 2020 | 01:31

    Fale mu Monte Karlo i Sinsinati da svaki Masters ima bar 3x. Auuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA