≫ 

Novak osigurao obaranje novog rekorda: Prestiže legendu tenisa i svog idola

Srpski teniser polako se približava ulasku u istoriju

  • 4
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je posle osvajanja Mastersa Sinsinati za još 640 bodova uvećao prednost u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala. 

Đoković od ponedeljka zvanično ima 1.010 bodova više od Španca, treći je Dominik Tim, koji ima 3.055 bodova manje od Đokovića.

Srpski teniser je siguran na prvom mestu do 12. oktobra, a to je dan kada će prestići svog idola Pita Samprasa na drugom mestu večne rang liste po broju sedmica provedenih na čelu ATP liste.

Novak Đoković, Pit Sampras Novak Đoković i Pit Sampras Foto: Twitter/@DjokerNole

Legendarni Amerikanac u karijeri je zvanje najboljeg tenisera sveta nosio 286 sedmica. Đoković bi 21. septembra trebalo da počne 287. nedelju vladavine.

Ukoliko bi ostao na prvom mestu do 1. marta 2021, srpski teniser izjednačio bi rekord Rodžera Federera od 310 sedmica na prvom mestu ATP liste.

Video: Novak osvojio prvi trofej u nastavku sezone prekinute pandemijom korona virusa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    31. avgust 2020 | 11:14

    Legenda! Nema mu ravnog! Sledeci pada Federer, i to je to! Nole je presao igricu! Idemooo!!!!

  • Др

    31. avgust 2020 | 12:10

    Па, зар до сада није ушао у историју!? Погледати све резултате последњих једанаест година, према главним противницима и све ће бити јасно!

  • eNL

    31. avgust 2020 | 15:04

    strah me da ATp ne izmisli da im se kompjuter pokvario pa sve izbrisao pa će morati Novak sve od početka samo da Federera spasu od lekova koje uzima da ga Novak ne prestigne u svemu. ili će izmisliti kad Novak a hoće sigurno osvojiti 20 grand slam titulu onda uvesti da se broji od 20 prema 19 pa 18...pa nizbrdo do 1 samo da Federer ostane na 21 .😉🙃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA