≫ 

Srbija ima "igrača manje" na US Openu, Lajović prvi nosilac koji je ispao u Njujorku

Lajović, inače 24. teniser sveta, poražen je od Belorusa Gerasimova u četiri seta

  • 2
Dušan Lajović Foto: Tanjug-AP

Srpski teniser Dušan Lajović završio je svoje takmičenje na ovogodišnjem US Openu već u prvom kolu i tako postao prvi nosilac (18) koji je ispao u Njujorku!

Bolji od njega, posle dva sata i 28 minuta igre, bio je beloruski igrač Egor Gerasimov koji je u prvom međusobnom duelu slavio rezultatom 3:1 (6:1, 4:6, 6:4, 6:4).

Lajović je na taj način nastavio seriju loših rezultata u Njujorku s obzirom na to da nikada u karijeri nije preskočio drugo kolo, a nema sumnje da je ovaj poraz neočekivan s obzirom na to da je Gerasimov tek 72. teniser sveta i da nikada nije ni nastupa na US Openu.

Međutim, bez obzira na lošiji renking, Belorus je Lajovića praktično oduvao u prvom setu - dozvolivši mu da uzme samo jedam gem na svoj servis pri rezultatu 5:0.

Gerasimov je i u drugom odmah uzeo brejk i poveo je sa 2:0, a prednost je ispustio u 8. gemu kada je Srbin izjednačio na 4:4. Nedugo zatim je Lajović propustio prvu brejk i set loptu, ali je drugu iskoristio i izjednačio u setovima na 1:1.

Već na početku trećeg seta je bilo jasno da Lajovićča ne služi servis. Rival je u trećem gemu imao tri brejk lopte, da bi u petom i oduzeo servis našem igraču koji do kraja nijednom nije zapretio.

Problemi Lajovića su se nastavili i u četvrtom setu kada je Belorus propustio pet brejk lopti već u prvom gemu, a zatim je stigao do prednosti od 3:1. Duci je u 8. gemu imao svoju jedinu priliku da se brejkom vrati u meč, ali je Gerasimov taj koji će u narednoj rundi čekati Džordana Tompsona.

Podsetimo, prvi reket sveta Novak Đoković na otvaranju US Opena igra protiv Damira Džumhura u noći između ponedeljka i utorka. Takođe, nešto pre ponoći na teren bi trebalo da izađe i Filip Krajinović koji igra protiv Mikaela Jmera.

Video: Novak osvojio prvi trofej u nastavku sezone prekinute pandemijom korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA