≫ 

Đoković oscilirao, ali "razmontirao" Džumhura: Srbin dominantno do drugog kola US Opena!

Rutinska pobeda srpskog asa, 24. vezana

  • 10

Najbolji teniser planete Novak Đoković pobedio je Damira Džumhura u prvom kolu US Opena, samo dva dana nakon što je uz veliku muku osvojio Sinsinati Masters na terenima nacionalnog teniskog centra "Bili Džin King" u Njujorku.

Novak je za sat i 58 minuta igre pobedio Džumhura sa 6:1, 6:4 i 6:1 i delovao je drugačije nego protiv Miloša Raonića u finalu Sinsinatija.

Srpski as se nešto bolje kretao, tajming na udarcima mu je naočigled bio nešto bolji, a i fizički je delovao snažnije nego prošle nedelje.

Sve su to pozitivni znaci pred nastavak turnira i dve teške nedelje posle kojih će Đoković probati da dođe do svoje 18. Grend slem titule.

Da nije bilo neke emotivne nestabilnosti, odnosno oscilacije, Đoković bi verovatno i brže završio meč jer je u drugom setu to i uzrokovalo pad u igri koji je bosansko-hercegovački igrač iskoristio.

Srećom po Đokovića - samo kratkotrajno, te je naš as prošao u drugu rundu gde ga čeka Kajl Edmund koji je u četiri seta bio bolji od Aleksandera Bublika.

Džumhur je na startu meča pokazao da neće samo čekati da Đoković rešava poene i probao je da istrčavanjima napred "preseca" poene i remeti ritam srpskog igrača.

Uz nezagrejanost Đokovića, Damir je tako već u prvom gemu došao do brejk lopte na 30:40, ali je nije iskoristio.

Novak je tada ušao u teren, odigrao jak forhend u paralelu, Bosanac je to vratio tek toliko za smeč na mreži i srpski as se izvukao.

Nakon toga je poveo 1:0 posle sjajnog forhenda kojim je uhvatio rivala na "krivoj nozi", a ubrzo napravio i brejk za 2:0.

Tada je on izašao napred, odigrao dobro na mreži, zatim dočekao grešku protivnika i na 30:30 ušao metar u polje na ritern.

To se isplatilo, Džumhur je dobio duboku loptu "pod noge" koju nije mogao da vrati u polje i suočavao se sa brejk šansom.

Zato je odlučio da posle servisa odmah krene napred i naivno istrči na Đokovićev, poznato i pouzdano dobar ritern i bio je kažnjen izgubljenim poenom i brejkom.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Srbin je rutinski dobio svoj servis gem, a onda je bio vidan i pad Džumhura koji je tek posle dvadesetak minuta gubio sa 5:0 usled novog brejka Đokovića.

Tada je prvi reket sveta malo popustio "papučicu gasa", Džumhur se upisao na semafor, ali tek toliko da Đoković u sedmom gemu reši taj deo igre u svoju korist.

U drugom setu je naš teniser igrao sa više oscijacija i više je tražio ritam u udarcima.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Pokušavao je da traži linije, nije ih uvek pogađao i to je uz pomoć solidnog servisa Damiru donelo prvo vođstvo 1:0 u tom delu igre.

Džumhur je pogodio i jedan jako lep viner po paraleli, iz skoka, na 40:0 za Đokovića u drugom gemu, ali je Srbin izjednačio servisom.

Bosanac je nastavio da izlazi napred, pretrpeo je brejk u trećem gemu, ali je u četvrtom odmah uspeo da ga vrati.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Đoković je na 30:15 pogodio mrežu, a Damir je na 30:30 izašao na mrežu i odigrao preciznu mešavinu slajsa i smeča iz bekhenda i novom greškom Novaka iz forhenda je uzeo brejk za 2:2.

Treba napomenuti da je tada došlo do rasprave Beograđanina sa sudijom u vezi sa peškirom, pa je to doprinelo njegovoj nervozi i daljem razvoju događaja do devetog gema.

U šestom i sedmom je viđen pravi "mali rat" jer su tada obojica igrača više pokušavala da se izbore sa sobom nego sa rivalom.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Ili Đoković milimetarski pošalje lopticu pored terena, ili je Damir zakuca u mrežu posle sjajno skraćene lopte... natezanje je potrajalo.

Novak je tada posle tri brejk prilike za rivala uspeo da se izvuče servis vinerom, ali je onda i Džumhur spasao čak pet i poveo 4:3.

APTOPIX US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

To je ujedno i poslednje vođstvo koje će imati jer je u devetom gemu poklekao, izgubio tri poena zaredom na svoj servis i onda i brejk kojim je Đoković rešio drugi set i efektivno i meč.

Treći je posle svega bio samo formalnost u kojoj je Novak već u prvom gemu opet oduzeo servis protivniku, poveo sa 3:1, a onda još dvaput ponovio brejk do 6:1 kada je servisom Džumhura prvo kolo dvojice igrača i završeno.

Video: Đoković u finalu Mastersa: U ozbiljnim bolovima pobedio upornog Španca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️🦸‍♂️

    1. septembar 2020 | 08:11

    Povremeno ,setim se, koliko je neverovatno to sto Novak radi. I onda shvatim da se to upravo sad desava. Pise se velicanstvena istorija ovog sporta, i ja joj prisustvujem. Odakle vise crpi snagu? Stvarno ,poseban covek. Dokle god budes tu, praticu svaki tvoj trud do kraja Novače!

  • Majkl Džondar

    1. septembar 2020 | 09:00

    Krenuo je. Ajmo Nole!!! Udarile zapadnjačke feministkinje, inače najveće guje, na njega zbog ovog udruženja. Ne čitaju i ne objavljuju šta se stvarno dešava i da Novak pominje i ženski tenis u toj organizaciji, već su taj deo zanemarile i krenule u napad, pljujući ga, jako nisko. Udri ih.

  • Brk

    1. septembar 2020 | 08:05

    Iiiiii de moooo!!!!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA