≫ 

Drugi set je lako mogao da ode i meni i Damiru: Novak otkrio šta ga je mučilo na startu US Opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je u prvom kolu US Opena, ali je pohvalio i Damira Džumhura koji je pokušao da odigra hrabro protiv prvog reketa sveta

  • 1

Đoković je Džumhura pobedio u tri seta 6:1, 6:4 i 6:1 za nešto manje od dva sata igre, ali je tokom drugog seta imao emotivne i igračke oscilacije.

Tada je poveo 2:1 brejkom, pa se raspravljao sa sudijom oko peškira, a onda je postao nervozniji i "Džumi" je to iskoristio za brejk i 2:2.

Od tog trenutka su odigrana dva dramatična gema za 3:3 i vođstvo Bosanca 4:3 kada su oba tenisera propustila "brdo" brejk šansi.

- On je jedan od najbržih igrača na Turu. Odigrao je neke stvarno dobre udarce i meč je mogao na obe strane na sredini drugog seta. Ja sam bio zadovoljan što sam ga nekako rešio u svoju korist, a onda se podigao za nekoliko koplja iznad - priznao je Novak posle meča.

I istina, Džumhur je pokušavao da izlazi napred i remeti igru Đokovića sa osnovne linije i da koristi tu svoju brzinu.

To nije uvek prolazilo, a Đoković je iznalazio načine da probija rivala, uprkos tome što je pre pedesetak sati igrao finale Sinsinatija u tri seta sa Milošem Raonićem.

Samo dan ranije, u petak, odigrao je i teško polufinale sa Robertom Bautista Agutom i nekako pobedio obojicu.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

- Jesam se mučio malo zbog polufinala i finala prošle nedelje u dva dana, ali sam sada imao 48 sati. Nije to mnogo vremena ali je i dalje dovoljno za oporavak. Osećao sam se dobro na terenu danas. Dobra stvar kod Slemova je što igraš na svaka dva dana, pa imaš bar jedan dan za odmor i oporavak. To ću prboati da koristim koliko god mogu da skupim energiju i snagu za sledećeg protivnika - kaže Đoković.

Iako je uglavnom imao potpunu kontrolu, Đoković je često gledao u pravcu svog boksa gde, kao i na Sinsinatiju, sedi Goran Ivanišević.

- Tim i boks vas uvek bodre. Bez obzira na to da li igrate pred praznim tribinama ili krcatim stadionom, uvek se okrećete ka njima. Gledate i očekujete podršku tokom meča. MOžda ne želite da vam tapšu kada protivnik pogreši. Damir je dobar prijatelj, pa je malo čudno, ali istovremeno, ovo je Grend slem, prva runda i najveći stadion u našem sportu i svi hoćemo da startujemo dobro - tvrdi Đoković

On je potom prokomentarisao i svog sledećeg protivnika Kajla Edmunda. Edmund je u četiri seta bio bolji od Aleksandera Bublika.

- Ima jak servis i forhend, dva moćna oružja. Odigrao sam neke mečeve protiv njega u prošlosti, onaj težak u četiri seta na Vimbldonu pre nekoliko godina. Ne oseća pritisak velikog terena. Voli takve izazove - istakao je srpski igrač koji je napomenuo i da veruje kako Edmund ima potencijala za Top 20 na ATP listi.

Video: Đoković pregazio Džumhura u tri seta: Pogledajte najbolje poteze meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    1. septembar 2020 | 18:08

    ovako nešto se i očekivalo, lak ishod protiv Damira ,lakši trening za Novaka,idealan početak za "zagrevanje " posle Sinsinatija, a Damira mi je žao što je baš on izvučen kao prvi protivnik protiv najboljeg .Možda da je naleteo na drugog protivnika igrao bi Damir možda još jedno kolo ili eventualno dva ali ...ipak nama je mislim uvek drago kada igra neko sa naših prostora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA