≫ 

Krajinović u tri seta preslišao Imera: Lagana pobeda Filipa u prvom kolu US Opena

Dobar meč, naš predstavnik je favorit i u drugom jer igra protiv 96. igrača planete Markosa Džirona

  • 1
Western Southern Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Filip Krajinović pobedio je Šveđanina Mikela Imera na startu US Opena u tri seta posle dva sata i 18 minuta igre - 6:2, 7:6 (3), 6:3.

Krajinović je na krilima dobre igre na Sinsinati Mastersu prošle nedelje, nastavio u sličnom maniru i na US Openu, te je Imer samo u drugom setu bio prava pretnja.

Krajinović je bolje servirao od rivala i početnim udarcem je stvarao prednost koju Imer nije umeo da nadoknadi. Imao je nešto manje vinera, 29, naspram 36 koliko je imao Šveđanin, ali je Filip srazmerno manje i grešio.

Do prvog brejka je došao već u prvom gemu meča, da bi ekspresno potvrdio oduzet servis rivalu i napravio novi brejk za 3:0.

Tada se Imer malo trgnuo, a Filip u udarcima popustio, pa je dopustio protivniku tri prilike da mu vrati jedan od dva brejka, ali je to sve što je uspeo da učini u prvom setu.

Krajinović je posle trećeg brejka u sedmom gemu poveo 5:2 i onda svojim servisom rutinski rešio set. Srbin je u drugom setu poveo brejkom sa 3:2, ali je Šveđanin odmah uzvratio na istovetan način, pa do kraja tog dela igre nije bilo velike drame.

Filip Krajinović i Mikel Imer Krajinović i Imer u prvom kolu US Opena, Foto: Tanjug/AP

Kada se došlo do odlučujućeg, 13. gema, postojao je samo jedan teniser, Krajinović koji je duplirao prednost u setovima.

Treći set je odigrao stabilnije nego prva dva, pa je posle brejka za 2:0, Filip pregurao kratkotrajni nalet Imera u trećem gemu, izašao je sa šansom za ribrejk na kraj, i onda je otišao na 3:0.

Niti je Imer, niti je Krajinović nakon toga uspevao da stvori šansu za povećanje prednosti ili preokret, tako da je naš predstavnik savladao švedskog i otišao u drugo kolo.

Tamo ga čeka Amerikanac Markos Džiron koji je u pet setova bio bolji od Marka Polmansa - 6:4, 6:7 (5), 3:6, 6:4, 6:2.

Video: Novak osvojio prvi trofej u nastavku sezone prekinute pandemijom korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    1. septembar 2020 | 17:51

    čestitke za pobedu Filipe a usput da je lepo što ne nosiš istu majicu kao Novak! Samo napred Filipe!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA