≫ 

Đoković u 3. kolu US Opena: Krenuo je loše, a onda demonstrirao silu protiv Britanca

Najbolji teniser sveta nastavlja svoj pohod na drugom Gren slemu sezone

  • 7
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković plasirao se u treće kolo US Opena pošto je pobedio Britanca Kajla Edmunda sa 3:1 (6:7, 6:3, 6:4, 6:2)

Ovo je bio njihov sedmi po redu međusobni duel, a Novak je kao pobednik izašao iz šest ukupno. Da podsetimo, Novak na US Openu brani četvrto kolo iz 2019. godine a rival u 3. kolu biće mu Jan Lenard Štruf.

Takođe, ovaj meč su došli da gledaju veliki broj tenisera počev od Dominika Tima, Endi Marija, Marina Čilića, Filipa Krajinovića...

>>> Prvi uživo ugostio Novaka, pa 12 godina ubeđivao njegovog oca: Evo kako je Srđan postao komentator

ĐOKOVIĆ - EDMUND 6:7, 6:3, 6:4, 6:2

Nije dobro počeo ovaj duel za Novaka. Prvi set je protekao u velikoj borbi i snažnom otporu Edmunda, koji je uspeo da osvoji prvi set posle taj brejka (7:5). Delovalo je kao da se Novak tek zagreva, a ispostavilo se da je to sasvim tačna konstatacija.

To je pokazao u drugom setu koji je ekspresno dobio sa 6:3 pri tom napravivši odmah brejk koji je održao do kraja. Kako je meč tekao, tako je Novak podizao nivo svoje igre, što je odlika najboljih igrača, dok je rival počeo da posustaje.

Novak Djokovic Printskrin: US Open

Nije više mogao da igra tako jako, a Novak je počeo da servira bolje, reternira i čim je uzeo taj brejk sve je došlo na svoje.

Treći set je bio sličan kao i drugi, s tim što je Novak krenuo silovito i došao do 4:1, uzevši dva brejka, a onda je dozvolio da mu rival uzme dva puta servis i maltene se vrati u meč. Ali, nije dozvolio iznenađenje Đoković, novim brejkom je rešio i ovaj set.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Četvrti set je bio odrađivanje posla, ako se tako može reći. Nije više bilo snage u igri Edmunda i Novak posle početnih 2:0, dolazi do dva brejka i 5:1 i lomi meč u svoju korist.

Treba reći da je imao 51 viner naspram 27 vinera rivala, a takođe i manje neiznuđenih greški 34 naspram 37 a uz sve je odservirao 16 asova.

TOK MEČA:

IV SET

6:2 Novak stavlja tačku na ovaj meč i odlazi u 3. kolo.

5:1 Ubedljiva prednost srpskog igrača koji je ponovo demonstrirao svoju klasu

4:1 Novi brejk Novaka koji polako praktično rešava ovaj meč, ali treba igrati do kraja do poslednjeg poena.

3:1 Novak siguran na svoj servis i održava prednost od jednog brejka koju je stekao na početku meča. Za osvajanje ovog gema Nole je izveo neverovatan potez vratio jednu maltene izgubljenu loptu i urlikuno "Ajdee bree" kao što uvek čini, ali ovoga puta bez pozdrava publike.

2:0 Posle velike borbe novi brejk Đokovića na startu, što je oduševilo njegovog oca koji je u studiju Eurosporta uzviknuo "Idemoo breee" Odmah zatim Novak potvrđuje brejk.

Srđan Đoković i Dragan Pešikan u studiju Specijalni komentator Eurosporta sa Draganom Pešikanom je Novakov otac Srđan Đoković (desno) Foto: Telegraf

III SET

6:4 Uozbiljio se Novak posle malog opuštanja zbog velikog vođstva i sa nulom uzeo servis i treći set

5:3 Drugi put Novak zaredom gubi svoj servis u ovom setu, ali je na sreću tri puta uzimao servis rivalu i još ima dobru prednost za osvajanje seta.

5:2 Ali, ne pomaže Edmundu ni brejk, jer naš as odmah pravi ribrejk i dolazi u poziciju da servisom osvoji set.

4:2 Malo opuštanje najboljeg igrača sveta, Edmund koristi i uzima servis Novaku i sprečava katastrofu u ovom setu.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

4:1 Sada je ovo već uraganska igra Đokovića, novi brejk i to sa nulom pokazuje da njegov nivo igre ne pada kako odmiče meč, već postaje sve viši. Edmund ima velikih problema.

3:1 Uspeva Novak da napravi još jedan brejk, drugi iz šest pokušaja, ali dovoljno da ima prednost koju može da uveća. Kada je u svojoj zoni igre Novak je nezaustavljiv, a to dokazuje uzimanjem svog servis gema sa nulom ekspresno sa nekoliko asova.

1:1 Treći set je počeo mirno, a oba igrača su uzela gemove na svoj servis.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

II SET:

6:3 Počeo je da igra Nole kako zna, a to je pokazao ovaj set. Mnogo vinera, mnogo asova i brzinsko osvajanje seta.

5:2 Uspeo je Britanac da uzme svoj servis, kao i Novak sledeći servis gem i sada Edmund servira za ostanak u setu, ali sve mu je teže jer srpski igrač igra mnogo bolje. Ima čak 22 vinera naspram 18

4:1 Novak je ubacio u višu brzinu, sa tri asa razneo je sa terena sa nulom Edmunda i potvrdio brejk

3:1 Konačno brejk Đokovića. Edmund je psihološki pao, duplom servis greškom gubi svoj servis. Sada ostaje samo da potvrdi taj brejk i približi se osvajanju seta.

Novak Đoković Foto: Ap/Tanjug

2:1 Đoković je brzo osvojio dva servis gema, a sada ima i priliku da napravi brejk u četvrtom gemu.

1:0 Otvara Novak drugi set osvajanjem svog servisa. Moraće da se uozbilji i krene da igra jače, ako želi da slomi Edmunda.

Novak Đoković Foto: Ap/Tanjug

I SET:

Taj brejk

5:7 Neverovatna borba u taj brejku, igrači su izjednačeni a Edmund dobrim servisom uzima set.

3:3 Vraća Novak mini brejk koji mu je uzeo Edmund na startu i sada je sve neizvesno.

1:3 Britanac ima više vinera od Novaka 13-11, ali i manje neiznuđenih grešaka

0:2 Edmund odličan na startu

Novak Đoković protiv Kajla Edmunda Foto: AP /Tanjug

Regularni deo seta.

6:6 Igraće se taj brejk, a podatak da je Novak ove godine od 10 taj brejkova dobio svih 10 mnogo govori.

5:6 Edmund je napravio čudo jer se vratio sa 0:30 pre svega napadačkom igrom na forhend Đokovića. Srpski igrač ponovo servira za ostanak u meču i ulazak u taj brejk.

5:5 Nema problema za Novaka, lagano je odservirao svoj servis i izjednačio rezultat. Sad ima priliku da preokrene

4:5 Ne popušta Britanac ni malo, odlično servira igra jako na sve ili ništa i to za sada daje rezultate i odlično se suprostavlja Novaku. Uhvatio je svaki njegov drop šot i čak uspeo da napravi viner. Nole sad servira da ostane u setu.

Novak Đoković protiv Kajla Edmunda Foto: AP /Tanjug

4:4 Novak uzima gem na svoj servis sa nulom, kao da je malo pojačao ritam igre. Videćemo da li je to dovoljno za brejk koji bi bio ključan.

3:3 Nastavlja se borba na terenu Artur Eš stadiona, 34. minuta igre i dalje nema brejkova. Novak odlično servira i tu ne dolazi do pitanja da li Edmudn može da mu  naudi.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

2:3 I dalje nema brejka u prvom setu. Britanac koristi svoj snažni forhend da parira nekako najboljem na svetu i za sada mu uspeva.

2:2 Edmund je strpljivom igrom došao do brejk šanse, ali najbolji je Nole kad je najteže. Servira as od 189 km na sat i vraća izjednačenje. Sledi još jedan brži as za prednost i na kraju uzimanje gema.

1:2 Imao je Novak tri brejk prilike u trećem gemu. Prvu je spasao Britanac, pa uspeo i da dođe do gem lopte, a onda je Nole ponovo uzvratio sa novom brejk loptom koju ponovo spasava Edmund. Ni treću naš as nije uspeo da iskoristi i rival se spasao.

1:1 Đoković forsira jak servis ide na asove, ali zato se i desi da često ima servis grešku. Ipak, ne odustaje od igre koji je promovisao na Sinsinatiju pa je i drugi servis veoma jak. Inače, pošto nema publike igračima je dozvoljeno da gledaju mečeve, pa je tako Dominik Tim drugi nosilac na turniru došao na meč Novaka i Edmunda i prati ga iz igračkog boksa. Osim njega tu je i Filip Krajinović sa trenerom Jankom Tipsarevićem

0:1 Prvi servira Edmund i koristi svoj servis da stekne početnu prednost. Britanac će morati da igra iz sve snage da bi se suprostavio najboljem na svetu.

Video: Kaži mu da sedne: Nakon greške Džumhura, Đoković urlao na svoju ložu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA