≫ 

Moćni Krajinović "počistio" Amerikanca sa terena u Njujorku

Nova ubedljiva pobeda srpskog tenisera

  • 2
Western Southern Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Prvi meč dana u muškoj konkurenciji na US openu igrao je Filip Krajinović protiv domaćeg tenisera Markosa Girona koga je "počistio" sa terena sa 3:0 (6:4 6:1, 6:3) za samo sat i 54 minuta igre.

Srpski teniser je u formi što je pokazao ovoga leta gde je na tri turnira uspeo da ostvari dobre rezultate.

Na egzibicionom Adrija turu je stigao do finala, na "Eastern European" turniru je ostvario svih sedam pobeda, dok je u Sinsinatiju stigao do četvrtfinala, gde je poražen od Miloša Raonića posle preokreta, iako je servirao za pobedu i imao meč loptu.

Krajinovic statistika Printskrin: US Open

Kao i u prvom kolu kada je dominirao protiv švedskog tenisera Majkla Imera (6:2, 7:6, 6:3), tako je isto kontrolisao i ovaj meč. Već na startu prvog seta je uzeo brejk i poveo sa 3:1.

Ipak, Girona se vratio i brejknuo Filipa za 3:3 i najavio dramu, ali sve dileme je otklonio naš sa novi ribrejkom za 4:3, a zatim i servisom za 5:3. Velika borba vodila se u devetom gemu.

Western Southern Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Krajinović je stigao do 30:40 i brejk i set lopte. Giron je uspeo da dobrim servisom produži gem i set, ali je naš as na kraju slavio 6:4.

Drugi set je protekao u apsolutnoj dominaciji Krajinovića koji je rivali prepustio samo jedan gem 6:1. Odmah je na startu sa dva brejka došao do 5:1 i osigurao osvajanje seta.

Treći set je počeo bez mnogo uzbuđenja, a obojica igrača bila su sigurna na sevisu. Bilo je 4:3 za Filipa kada je napravio ključni brejk i pobegao na 5:3, a zatim rutinski odservirao za pobedu.

Krajinović čeka boljeg iz duela David Gofan Lojd Haris.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA