≫ 

Cicipas posle dva i po sata slomio otpor anonimusa: Grk protiv Ćorića za osminu finala

Grčki teniser Stefanos Cicipas pobedio je američkog igrača Maksima Krisija i plasirao se u treće kolo u poslednjem meču dana sa 3-0 u setovima, 7:6 (2), 6:3, 6:4

  • 0
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Grku su bila potrebna dva i po sata da savlada 168. tenisera planete koji je svojim stilom igre osveženje u modernom tenisu jer se uglavnom svodi na razmene sa osnovne linije i mnogo trčanja.

Krisi preferira da igra servis-volej kombinacije, što je tekovina ranijih decenija i to mu je davalo šansu protiv nenaviknutog Cicipasa.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Dok je servis prolazio i išao kako treba, Amerikanac se držao, ali je to bilo uglavnom u prvom setu kada je Grk morao da se spasava u taj-brejku jer je prethodno Krisi imao brejk i set loptu pri rezultatu 5:4 i servisu Cicipasa.

Drugi set je prošao nešto lakše jer je Stefanos u četvrtom gemu od 40:15 za rivala došao do dve brejk lopte.

Iskoristio je svoju šansu, odbranio je svoj servis u petom gemu i poveo sa 4:1, a taj četvrti gem se ispostavio dovoljnim za set.

Treći deo igre je bio najzanimljiviji sve dok se Krisi u finišu nije samouništio duplim greškama. Cicipas je prvi zapretio da će mu oduzeti servis, a do 3:2 za Amerikanca, Maksim je spasao pet brejk šansi.

US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Cicipas je i sam bio u neprilici u osmom gemu, ali nije dopustio da kiksne i u devetom gemu je Krisi napravio više duplih grešaka koje su ga koštale poraza.

Cicipas će u narednom kolu igrati protiv Borne Ćorića koji je u pet setova bio bolji od Huan Ignasija Londera, 7:5, 4:6, 6:7 (5), 6:2, 6:3.

Video: Novak objasnio zašto je vikao na svoju ložu tokom meča sa Džumhurom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA