≫ 

Novaku poznat put do polufinala: Ako prođe Štrufa, čekaju ga Berankis ili Karenjo-Busta

Španski teniser Pablo Karenjo Busta pobedio je Mičela Krugera u tri seta (6:1, 6:2, 6:2) i plasirao se u treće kolo US Opena, dok je Rikardas Berankis bio bolji od Stiva Džonsona u četiri seta (7:5, 6:2, 1:6, 7:6)

  • 0
US Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Karenjo-Busta i Berankis će igrati jedan protiv drugog u trećoj rundi, pa će u eventualnoj osmini finala Novak Đoković na jednog od njih dvojice.

U slučaju da Đoković prođe Jan-Lenarda Štrufa u trećem kolu, a Berankis prođe Karenjo-Bustu, Novak imao dva ista rivala i na Sinsinatiju i na US Openu (Štruf i Berankis).

S obzirom na to da je kompletirano kolo, zna se i ko može da mu bude protivnik u četvrtfinalu. To su Filip Krajinović, David Gofan, Denis Šapovalov ili Tejlor Fric.

Kruger tokom meča nije mogao da se sastavi na terenu, Karenjo-Busta je bio dominantan i na servisu i u njegovoj realizaciji dok je tu Mičel bio tek polovičan.

Zato je u prvom setu izgubio sva tri svoja servisa, u drugom dva i u trećem opet dva za ubedljiv trijumf Španca.

Neizvesnije je bilo u meču Berankisa i Džonsona, 65. i 64. igrača ATP liste i taj meč je trajao dva sata i 42 minuta.

Berankis je prvi set dobio nakon što je spasao dve set lopte u desetom gemu, a onda oduzeo servis protivniku odmah posle toga.

Džonson je tada pao, pretrpeo dva brejka u drugom setu i bio na set od poraza. Ipak, u trećem se Berankis opustio, izgubio drugi i šesti gem na svoj servis, Džonson je poveo 5:1 i priveo set kraju.

To će biti jedini koje je uzeo jer je Litvanac u sledećem popravio igru, imao dve prilike za brejk u četvrtom gemu, ali na kraju ipak u taj-brejku rešio meč sa samo jednim izgubljenim poenom.

Video: Novak objasnio zašto je vikao na svoju ložu tokom meča sa Džumhurom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA