≫ 

Neizvestan set i po, mogao je i Kajl da pobedi: Đoković rekao šta ga je podiglo protiv Edmunda

Nije baš bilo svejedno, ali klasa je na kraju isplivala na površinu

  • 4
Novak Đoković protiv Kajla Edmunda Foto: AP /Tanjug

Najbolji teniser planete Novak Đoković kaže da su i on i Kajl Edmund imali jednake šanse za prolaz dok se on nije razigrao u drugom setu i izneo je detalj koji može da mu odmogne protiv narednog protivnika u trećem kolu.

Novak je pobedio Edmunda sa 6:7 (5), 6:3, 6:4, 6:2 posle velike borbe za tri sata i 17 minuta igre i plasirao se u narednu rundu gde ga čeka Jan-Lenard Štruf.

- Meč je mogao da ode obojici u prvom i do sredine drugog seta. Napravio sam brejkove i onda očito, posle dobijanja drugog seta počeo sam da se osećam komfornije. Riternirao sam bolje. Počeo sam da čitam servise i bio sam zadovoljan svojim servisima. Sveukupno je bio dobar test i srećan sam što sam prošao - prokomentarisao je Đoković posle meča sa Britancem.

On je protiv Edmunda prekinuo seriju dobijenih taj-brejkova, pošto je čak 19 prethodnih dobio i tek ovaj jedan izgubio. Srećom, nije prekinuo i niz uzastopnih pobeda koji sada iznosi 28, ako se računaju i tri s kraja prošle godine.

- Kajl je odigrao fantastičan prvi set. Nije ništa skoro grešio. Servirao je vrlo dobro, bio je agresivan sa osnovne linije i obično je njegov forhend oružje, ali njegov bekhend u prvom setu je bio veoma, veoma jak i pouzdan - objasnio je srpski as.

Nole je tokom drugog seta "batalio" drop-šotove kojima je posezao u prvom, a onda ga je Britanac častio dvema duplim greškama.

To je bila dovoljna varnica koja je bila potrebna prvom reketu sveta, da sve preokrene u svoju korist i ode dalje gde ga čeka Jan-Lenard Štruf.

Sa Štrufom se Đoković već sastao pre nedelju dana na Sinsinati Mastersu i lagano ga savladao, ali nema sumnje da će ovog puta Nemac biti motiivisaniji i spremniji.

- Štruf je još jedan jak server. Igrao sam odlično protiv njega na Mastersu, ali su ovde drugačiji uslovi kad igramo na Artur Ešu. On dobro servira i ovde nema mnogo vetra, što pomaže serverima. Videćemo. Sviđaju mi se moje šanse u partiji na pet dobijenih setova - zaključio je Đoković.

Ako prođe Štrufa, igraće sa boljim iz okršaja Pabla Karenja Buste i Rikardasa Berankisa u osmini finala.

Video: Novak osvojio prvi trofej u nastavku sezone prekinute pandemijom korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    3. septembar 2020 | 09:39

    Ma pusti priče Nole...Dao si mu set fore a onda zavalio šamarčinu svoj britanskoj "gospodi" da im obrazi bride celu zimu i da tako uštede na grejanju 🤣🤣🤣

  • Раднаскела

    3. septembar 2020 | 10:08

    Ноле је много фин, по његовим речима сви су одлични, сви могу да га победе...Какви бре Енглези, Штрумпфови и боранија...?!

  • lune

    3. septembar 2020 | 10:15

    Pravi komentar Nole je CAR

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA