≫ 

Dimitrov ispao sa US Opena posle 5 sati maratonske borbe, Medvedev rutinski u 3. kolu

Bolji od njega bio je Mađar Fučovič

  • 1
Western Southern Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Bugarski teniser Grigor Dimitrov, inače 14. igrač sveta, završio je svoje ovogodišnje učešće na US Openu već u drugom kolu!

Bolji od njega, posle skoro pet maratonskih sati igre (4 sata i 50 minuta), bio je 66. igrač sa ATP liste, Mađar Marton Fučovič rezultatom 3:2 (6:7, 7:6, 3:6, 6:4, 6:1).

Fučovičev naredni rival biće Amerikanac Frensis Tiafo koji je dobio Džona Milmana takođe posle pet setova - 3:2 (7:6, 3:6, 1:6, 6:3, 6:3).

Dimitrov je svoju priliku verovatno propustio u finišu drugog seta kada je, pri rezultatu 5:4, imao tri set lopte koje nije iskoristio. Mađar je došao do taj-brejka, a potom izjednačio na 1:1. Zatim su usledila nešto mirnija dva seta, da bi se igra Bugarina totalno raspala u petom.

Dimitrov je tako postao drugi najviši nosilac u muškoj kategoriji koji je ispao sa US Opena, Prethodno je to učinio Čileanac Kristijan Garin (13) koji je u sredu poražen u pet setova.

Za razliku od Dimitrova, ruski teniser Danil Medvedev igraće u 3. kolu posle rutinske pobede nad Australijancem Kristoferom O'Konelom u tri seta - 6:3, 6:2, 6:4).

Medvedev, inače 5. teniser sveta, u narednoj rundi igraće protiv 138. igrača sa ATP liste Džefrija Volfa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA