≫ 

Najveći šok US Opena, Novaku olakšan put do finala: Cicipas imao 6 meč lopti, ali ispao od Ćorića!

Hrvat slavi veliku pobedu nad 6. nosiocem

  • 19
Stefanos Cicipas Stefanos Cicipas; Foto: AP/Tanjug

US open je dočekao najveće iznenađenje turnira! Šesti nosilac Stefanos Cicipas poražen je od Hrvata Borne Ćorića, koji je slavio posle neverovatnog meča u pet setova sa 3:2! Cicipas je propustio čak šest meč lopti u 4. setu, u kojem je vodio sa 5:1, ali se Ćorić izvukao na neverovatan način i zatim u petom setu posle velike borbe slavio u tajbrejku sa 7:4.

Ovo je do sada najveće iznenađenje turnira i ispadanje najbolje rangiranog tenisera US opena. Ovo donekle olakšava i put Novaku Đokoviću koji je prethodno sa 3:o eliminisao Jana Lenarda Štrufa, pošto je Cicipas bio u njegovom delu žreba i predstavljao je jednu od potencijalnih mina na putu do finala.

Da će ovo biti velika borba, videlo se već posle prvog seta, koji je rešen u tajbrejku i dobio ga je Cicipas sa 7:2. Ćorić je uzvratio u drugom sa 6:4, nakon što je u poslednjem gemu došao do brejka. U trećem je Cicipas na sličan način došao do seta, napravio je brejk na 4:4, a zatim sigurnim servisima došao do seta.

Izgledalo je kao da je to slomilo Ćorića. Pretrpeo je dva brejka na startu četvrtog i Cicipas je poveo sa 5:1. Pobeda je bila blizu, ali je Ćorić pružio neverovatan otpor. Brzo je vratio jedan brejk, a zatim je servirao za opstanak u meču i Cicipas je tada došao je do dve meč lopte. Ćorić je spasio obe i vezao četiri poena i smanjio na 5:4.

Zatim je Cicipas ponovo servirao za meč, a tek tada je viđena velika drama. Cicipas je došao do 40:0 i do tri meč lopte. Ćorić je sve spasio, ali je Grk došao do nove meč lopte. Ipak, Hrvat je spasio i nju i zatim poravnao na 5:5.

Tada je psihološka prednost bila na njegovoj strani i to se videlo u nastavku. Ćorić je sigurno došao do svog gema, a zatim u narednom posle velike borbe došao do seta i izjednačenja od 2:2.

Peti set doneo je novu epsku borbu. Igrači su do tajbrejka razmenili po brejk, bilo je kasnije i novih brejk lopti, ali je meč ušao u odlučujući tajbrejk.

Ovoga puta je Ćorić bio uspešniji u tajbrejku i došao do najveće pobede u karijeri. U narednom kolu čeka ga Džordan Tompson, koji je sa 3:0 savladao Kukuškina.

Video: Đoković pretrčao preko Štrufa do osmine finala US opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    5. septembar 2020 | 09:26

    Zasto se smatra da mu je olaksan put, ako je Cicipas izgubio od Corica?! Nikada se ne zna ko je u kakvoj formi i ko od koga moze da izgubi. Svako sledece kolo ie uvek teze i ne moze nikako biti olaksano.

  • Đole

    5. septembar 2020 | 09:46

    Sve je to boranija za Noleta 😃😂🤣

  • Realno

    5. septembar 2020 | 10:33

    Tu je jedino Medvedev opasnost za No1eta...Copy paste igrač kso Murray samo mladji i sa jačim servisom...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA