≫ 

Ova brojka pokazuje zašto Đoković plaši rivale na betonu: Samo Novak i Federer su do nje došli

Najbolji teniser planete Novak Đoković postao je pobedom protiv Jan-Lenard Štrufa jedan od dva igrača koji je došao do 600 pobeda na tvrdoj podlozi

  • 0
Novak Đoković, Milos Raonić Foto: Tanjug/AP

Time se pridružio Rodžeru Federeru i Giljermu Viljasu kao igračima kojima je isto pošlo za rukom - da na jednoj podlozi imaju bar 600 trijumfa.

Rafael Nadal je uspeo da na dve različite podloge ima bar po 400, a u Open eri (od druge polovine šezdesetih), 27 igrača je stiglo do 600 pobeda u karijeri uopšte.

Skor koji je Đoković postigao u meču protiv Štrufa, Viljas je prvi uradio na šljaci, potom Federer koji na betonu ima čak 782 pobede.

Švajcarac je dominantan bio tokom karijere i na betonu, ali i na travi jer ima osam titula samo na Vimbldonu.

Što se tiče Novaka, Đokoviću je pobeda protiv Štrufa u petak bila 150. na Grend slem turnirima na betonu, čime je postao tek drugi posle Federera koji ima i jedno i drugo dostignuće.

U prilog tome koliko je tokom karijere beton odgovarao Đokoviću, govori i to da je 11 Grend slemova, 26 Mastersa (pet Završnih mastersa), odnosno ukupno 42 trofeja uzeo baš na tvrdoj podlozi.

Do sada je upravo na njoj ove godine neporažen i ima 26 vezanih trijumfa počev od ATP Kupa, preko Australijan Opena i Dubaija, do Sinsinatija i sada US Opena.

On će u osmini finala ovog turnira igrati protiv Pabla Karenja-Buste, dok ga posle tog meča eventualno čeka bolji iz okršaja Davida Gofana i Denisa Šapovalova.

Video: Đoković pretrčao preko Štrufa do osmine finala US opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA