≫ 

Novak mi je kao porodica, ovo mu je najteži trenutak u karijeri: Beker u šoku, ali podržao sudije

Nekadašnji trener Novaka Đokovića i teniska legenda Boris Beker kaže da su sudije postupile ispravno kada su eliminisale Novaka sa turnira na US Openu

  • 1
Boris Beker, Novak Đoković Foto. MN Press

Đoković je eliminisan u osmini finala, tokom prvog seta meča sa Pablom Karenjo-Bustom u trenutku kada je Španac napravio brejk za 6:5.

Srpski as je izvadio lopticu iz džepa, bacio je unazad i iza sebe je pogodio linijsku sudinicu u grlo. Ona je pala i trebalo joj je neko vreme da se oporavi, ali je ustala i nema posledica.

- Šokiran sam kao i svi. Novak i ja imamo zajedničku istoriju, zovemo se porodicom međusobno i ovo je verovatno njegov najteži momenat u profesionalnom životu. Jeste prekršio pravilo, odluka je ispravna - rekao je Beker za Eurosport.

Pre incidenta, Novak je imao tri set lopte na 5:4 i delovalo je da je set gotov. Karenjo-Busta je promašio i udarac na prvoj set lopti, ali je tražio čelendž.

Ispostavilo se da je loptica za milimetar bila u terenu i tada je sve krenlo naopako po Đokovića.

- Đoković je imao nekoliko set lopti, ali je Karenjo-Busta uvek nalazio način da osvoji sledeći poen. Novaku se nije svideo drop-šot koji nije dobro pogodio i tada je prvi put udario lopticu u stranu. Srećom, nije bilo ljudi i gledalaca, ali ponekad ima naviku da šalje lopticu ka tribinama. Frustracije počnu da ključaju - objasnio je Beker.

Novak Đoković, sudija, US Open Foto: Guliver/Al Bello/Getty Images

Španac je uspeo da spase sve tri set lopte, a onda je uzeo gem, izjednačio na 5:5 i u sledećem i sam dobio tri prilike za brejk. Osvojio ga je i Đokoviću se to nije nimalo svidelo.

- Linijska sudija je pogođena u grlo, pala je i borila se za vazduh. Nije to uradio namerno, ali su doneli ispravnu odluku. Možda napuštanje terena na kraju jeste bio najteži trenutak u njegovoj karijeri. Bio je u formi života, na putu da osvoji 18. Grend slem. Ništa od toga, sad ide kući - istakao je Beker.

On konstatuje da je turnir potpuno "lud" jer ćemo imati novog šampiona na najneočekivaniji mogući način.

- Znao je odmah da je napravio grešku, ali to je sport i da budem koncizan, odluka je bila ispravna. On je sportsmen, jak karakter, vratiće se. Ovo je jedan mračan trenutak. Već sredinom turnira ćemo imati jednog novog šampiona, lud turnir - kaže Beker.

Video: Kaži mu da sedne: Nakon greške Džumhura, Đoković urlao na svoju ložu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ahila

    7. septembar 2020 | 00:34

    Licemjerni Boris!Ne može Novaku oprostiti što ga opet nije uzeo za trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA