≫ 

Nadalov stric priznao: Novakova eliminacija ide u prilog Rafi i Rodžeru, ali nije dobra za tenis

Toni Nadal izneo svoje viđenje o dešavanjima u Njujorku

  • 4

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, jednog od najećih rivala Novaka Đokovića, reagovao je na diskvalifikaciju najboljeg tenisera sveta sa ovogodišnjeg US Opena u Njujorku.

Španac je svestan da Novak nije imao nameru da bilo koga povredi, ali ponavlja da su pravila jasna.

Đoković nije imao nameru da bilo koga udari. Postoji propis koji kaže da ukoliko udarite sudiju posledica je eliminacija. Dodatni problem za Novaka je to što se dogodio udarac u vrat - rekao je Nadal za španske medije.

Rafin stric je svestan da ovaj događaj ide u prilog Novakovim protivnicima, ali kaže da njegova diskvalifikacija u suštini nije dobra za tenis.

- Prvi kome je to koristilo bio je Pablo Karenjo, koji je igrao protiv njega u ovom meču i pobedio. Svi oni koji su ostali u takmičenju dožive olakšanje kada glavni favorit ispadne. Iz daleka, naravno, i Federeru i Nadalu koristi, pošto će Đoković ostati bez novog Grend slema. Ali, realnost je da je ovo bolna situacija za njega i da to nikako nije dobro za tenis - dodaje Toni Nadal.

Španski stručnjak podvlači da bi Novak mogao da ima probleme zbog ovoga na sledećem turniru koji igra u Rimu.

- Biti diskvalifikovan sa velikog turnira kao prvi reket sveta je veliki udarac na moral. On se već izvinio zbog toga i to je dobro. Pretpostavljam da to u Rimu može uticati na njega, jer je turnir vrlo blizu. Opet, ima dovoljno vremena i do Rolan Garosa i verujem da će se do tada oporaviti od ovog šoka - zaključio je Toni Nadal.

Upravo na Rolan Garosu Novak bi trebalo da vodi veliku borbu sa Rafaelom Nadalom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sims

    7. septembar 2020 | 18:33

    Ovaj Covek je gospodin i iskren uvek 100%.

  • ajmo Novače

    7. septembar 2020 | 21:46

    Ovo je super što se desilo jer će Novakova motivacija biti još jača i to će im vratiti duplo više na svoj način kao i uvek na terenu kao gospodin čovek. To što nije skoro od nijednog tenisera dobio podršku me nečudi previše jer su svi ljubomorni na njega kao tenisera i čoveka jer njegovu veličinu neće nikad dostići. Živeo naš Novak !!!

  • zac

    7. septembar 2020 | 21:33

    Pametan komentar Tonia.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA