≫ 

Rubljov izbacio 8. tenisera sveta i izjednačio najbolji rezultat na Gren slemu

Rus bolji od Beretinija posle dva sata i 45 minuta borbe

  • 0
Andrej Rubljov Foto: AP/Tanjug

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u četvrtfinale US Opena, pošto je u četiri seta bio bolji od Italijana Matea Beretinija - 4:6, 6:3, 6:3, 6:3!

Reč iznenađenje bi možda bila malo pregruba s obzirom na to da Rus sjajno igra na ovom turniru, ali je činjenica da je izbacio bolje rangiranog igrača od sebe i prošlogodišnjeg finalistu turnira u Njujorku. Podsetimo, Rus je 14. na svetu - dok je Beretini na 8. mestu.

Rubljov je izjednačio svoj najbolji rezultat na US Openu koji je ostvario i 2017. godine, a zanimljivo je da su mu ta dva četvrtfinala i najveća dostignuća na Gren slemovima.

Rus je sada izjednačio i na 3:3 u međusobnim duelima,  a za plasman u polufinale igraće protiv Danila Medvedeva koji je ponizio Amerikanca za sat i 40 minuta igre.

Što se tiče samog meča protiv Beretinija, Rubljov je spasio sedam od osam brejk lopti i to je verovatno i odlučilo pobednika. Italijan je svoju jedinu iskoristio u 3. gemu prvog seta, da bi Rus veliku prednost ostvario uzimanjem servisa rivalu na početku drugog i trećeg seta.

Zatim je u četvrtom poveo sa 4:2 i nedugo zatim morao je da spašava poslednju brejk šansu za Beretinija koji je u međuvremenu uspeo samo da smanji na 3:5. Rus je poslednji gem na meču odservirao sa nulom i "posao završio" posle dva sata i 45 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA