≫ 

Novak mu otvorio put do završnice US Opena: Karenjo-Busta u neverovatnom maratonu slomio Šapovalova

Pobeda karijere za Karenja-Bustu!

  • 13
Pablo Karenjo Busta Foto: Tanjug/AP

Sudbina je htela da Novak Đoković ne igra četvrtfinale US Opena zbog neverovatnog spleta okolnosti - dalje je praktično bez borbe otišao Pablo Karenjo-Busta, koji je trijumfalno odigrao maratonski meč protiv Denisa Šapovalova.

Španac i Kanađanin su odigrali maraton koji je trajao duže od četiri sata, na kraju je Karenjo-Busta bio bolji sa 3:6, 7:6 (5), 7:6 (4), 0:6, 6:3.

Blagi favorit bio je Šapovalov, ali je Karenjo-Busta uz svežinu pokazao i da želi da iskoristi put koji mu se otvorio senzacionalnom diskvalifikacijom Đokovića.

Posle izgubljenog prvog seta, Španac je naredna dva dobio u taj-brejku, pa ga je potom Kanađanin ostavio na "nuli".

Tada je 27. igrač sveta zapravo skupljao snagu za odlučujući peti set, u kom je poveo sa 4:2 iskoristivši drugu brejk šansu.

Deveti gem bio mu je trijumfalan kada je servirao za pobedu posle četiri sata i 10 minuta igre, a u polufinalu rival će mu biti Aleksandar Zverev.

Sa druge strane, za polufinale se bore Rubljev - Medvedev (sreda, 19.30 po srednjeevropskom vremenu) i De Minor - Tim (četvrtak, 2.30).

Video: Novak objasnio zašto je vikao na svoju ložu tokom meča sa Džumhurom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA