Emotivni Ivanišević: Kad sam video ženu kako uzdiše, znao sam da je doviđenja

Trener srpskog tenisera evocira utiske posle šokantne odluke na US openu

  • 3
1159188099 Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević oglasio se prvi put posle diskvalifikacije njegovo igrača sa US opena nakon što je pogodio sudiju u vrat.

Ivanišević ističe da je kazna prestroga i da nije bilo nikakve namere u potezu Novaka, a da ga nerviraju natpisi mediji koji tvrde da je u ljutnji ispucao loptu.

- Šok. Nisam video, ali čuo sam ženu ispod nas kako uzdiše i odmah sam znao da je to – doviđenja. Najtragičnije u svemu jeste to što on uopšte nije bio ljut kada je izgubio taj gem.

- Bio je besan na 5:4 i djus kada je napucao loptu, kada je izgubio tri set lopte. Po mom mišljenju, sve je krenulo naopako od 5:4 i 0-40, splet tih nemogućih događaja. Prvo onaj čelendž – Karenjo Busta je već krenuo ka klupi, Novak je taj koji je zastao i pogledao, pa je tek onda Karenjo tražio čelendž.

- Da je bilo 6:4... Onda kada je prolazio rekao mi je da je dirnula liniju. Onda je posle na 5:5 pao i povredio rame opet. Ma on uopšte nije bio ljut, Novak može da vrati brejk Karenju... To su bila dva užasna minuta, dva užasna je..na minuta u kojima se sve pogrešno desilo - počinje Ivanišević za Sport klub.

Novak Đoković, Ralf Loren, US open Foto: AP/Tanjug

Ivanišević naglašava da Đoković u trenutku ispucavanja lopte uopšte nije bio besan, kako to neki pokušavaju da predstave.

- Jedina greška jeste to što nije pogledao, što je izbacio loptu gledajući napred, a ne iza sebe. Nisam video kada je žena pala uživo, ali jesam posle na snimku mislim 3.877 puta. Ne znam šta pametno da kažem. Ne govorim sada o Novaku, generalno sam protiv diskvalifikacije, to je meni besmisleno – hajde ako dođeš i srušiš sudiju sa stolice, ali ovo je bilo potpuno nenamerno. Meni smeta kada vidim da pišu da je Novak u ljutnji izbacio loptu.

- Prvo, uopšte nije bio ljut, nikakve ljutnje u tom ispucavanju nije bilo – nula. Ti natpisi me nerviraju, to što je izgubio servis nema veze. Neko piše da je lopta išla 130 km/h, ja sam bio tamo, oni nisu normalni. Iz zgloba ne gledajući, pa nema šanse, ko li je to računao? To je takva pi..arija, bio sam na metar, je.. te -  emotivno govori Ivanišević i nastavlja kako se Nole osećao posle.

Novak Đoković, sudija, US Open Foto: AP/Tanjug

- Malo je bio u svom filmu kada smo došli kući, posle smo malo razgovarali. Neće mu biti lako, to je ogroman šok koji niko nije očekivao. Bio je prvi favorit, odigrao sjajno i turnir pre toga, a siguran sam da bi Karenja Bustu pobedio. Kada smo došli u SAD, sa svim restrikcijama i sr..ima, imao sam sve scenarije u glavi – da će se neko u timu možda zaraziti, pa da ga izbace sa turnira, da će se možda povrediti, pa i da će izgubiti... Ali ovo, ovo ni u najluđem snu nisam imao u glavi.

- Ta gospođa je hvala bogu dobro, ona je bila dobro čim je izašla sa terena. Po mom mišljenju, ona je više bila u šoku nego što ju je bolelo. Da ona nije mogla da nastavi... Ne znam, neću da grešim dušu, ne znam, to samo ona zna -kaže Ivanišević.

Video: Kaži mu da sedne: Nakon greške Džumhura, Đoković urlao na svoju ložu

(Telegraf.rs/Sport klub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    12. septembar 2020 | 12:49

    trebao si d sidješ dole na terenu kod vizora i da mu ti koji "odrecituješ" ,pa tebe nebi mogli da kazne ma i da te kazne nisi igrao.a ja da sam bio na tvojem mestu ja bih sigurno gađao lopticom odozgo pa koga pogodi.

  • Cc

    12. septembar 2020 | 13:52

    Na snimku se jasno vidi da on udara loptu i gleda ka sudiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA