Zverev gubio 0:2, pa oslobodio "zver" u sebi i posle velikog preokreta izborio finale US opena

Neverovatno je slabo igrao nemački teniser u prva dva seta, a onda pokazao kvalitet

  • 3
Aleksandar Zverev i Pablo Karenjo Busta Foto: AP/Tanjug

Aleksandar Zverev plasirao se u finale US opena posle fenomenalnog preokreta protiv Pabla Karenja Buste 3:2 (3:6, 2:6, 6:3, 6:4,6:3) Ovo je prvi put u karijeri da Zverev stiže od 0:2 do 3:2,a uspeo je to za tri sata i 20 minuta igre.

Karenjo Busta imao je priliku da deklasira Aleksandra Zvereva sa 3:0 i plasira se u svoje prvo finale Gren Slema. Imao je, ali je nije iskoristio iako ga prati sreća na ovom turniru, jer je uspeo da prođe dalje zahvaljujući diskvalifikaciji Novaka Đokovića.

A zatim je lagano došao do polufinala. Tu je dominirao nad Zverevim dva seta, bukvalno ga pregazio sa 6:3, 6:2, a onda se sve preokrenulo.

Zverev je do kraja meča počeo da dominira, napravio 24 asa, imao čak 71 viner, naspram 37 rivala to dovoljno govori koliko je podigao nivo.

Pablo Karenjo Busta - Aleksandar Zverev US open 2020 Foto: AP/Tanjug

Španac je lako dobio prvi set u kojem je vodio sa 5:2 uzevši dva brejka Zverevu, a onda je mirno priveo set  kraju. U drugom je bio još bolji, ponovo je dva puta uzeo servis rivalu i došao do 5:0, pa mu nije bilo teško da osvoji set, čak i kada je dao Nemcu jedan brejk.

Treći set je doneo buđenje Zvereva koji je počeo da igra mnogo bolje. Odmah je krenio sa brejkom za 3:1, ali je onda izgubio servis, da bi vratio brejka i došao do 5:2 a zatim uspeo da lagano privede set kraju.

Četvrti set je bio isti kao i treći. Zverev mnogo sigurniji, koncentrisaniji i lako dolazi do brejka za 3:1,a tu prednost nije ispuštao do kraja seta koji je rešio sa 6:4.

U petom odlučujučem setu, Zverev odmah na startu pravi brejk za 2:0 i tu je bio početak kraja Buste. Ubrzo Nemac dolazi do 4:2, a zatim i dop 5:3, kada pravi novi brejk za pobedu u meču.

Video: Đoković sa terena dva puta lopticom pogodio Zvereva na tribinama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДР

    12. septembar 2020 | 07:21

    Да Карена нису болела леђа и да није играо под терапијом,сад би Миша био на путу за швабију...

  • eNL

    12. septembar 2020 | 12:52

    ipak je ovo zverka ljudi i to opasna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA