Đere nije uspeo, Kecmanović prošao u finale Kicbila

Bar jedan srpski igrač u finalu

  • 1
Foto: Printscreen Twitter

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u finale turnira u Kicbilu pobedom nad Mark-Andreom Hjuslerom iz Švajcarske u tri seta.

Kecmanović je posle skoro dva i po sata slavio sa 6:2, 5:7 i 6:3 i potvrdio ulogu favorita u meču sa 303. teniserom planete.

Srpski igrač se tokom meča poprilično mučio sa svojim prvim servisom, procenti od 39 posto tokom meča ne bi prošli sa mnogim jačim rivalima. Uz to, 16 dvostrukih grešaka je neoprostiv "greh", na koji Švajcarac srećom nije imao adekvatan odgovor.

Kecmanović je prvi set dobio uprkos oscilacijama jer je u drugom gemu napravio brejk za 2:0, pa onda spasao brejk priliku i uzeo gem za 4:1.

Tokom šestog gema je propustio još jednu šansu da set možda završi i ranije, ali je u osmom uzeo servis protivniku za 1:0. Drugi set je počeo razmenom brejkova posle čega je četvrti gem bio mučenje za obojicu.

Iščupao ga je nekako Švajcarac i spasao pet brejk prilika, posle čega je u 11. gemu napravio brejk vredan izjednačenja. Kecmanović se u trećem stabilizovao tek posle trećeg gema kada je već imao brejk zaostatka.

Uzvratio je sa dva uzastopna i serijom od četiri gema došao do 5:2 i prelomio meč. U finalu će igrati protiv Nemca Janika Hanfmana koji je u tri seta pobedio našeg Lasla Đerea sa 4:6, 6:3 i 7:6 (5).

Da podsetimo, Kicbil je austrijski turnir serije 250, igra se na šljaci i nagradni fond je 400.000 evra.

Video: Đoković pretrčao preko Štrufa do osmine finala US opena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA