Poznati su Đokovićevi rivali u Rimu: Krajinović na Novakovom putu, "pakleni" povratak za Nadala

Održan je žreb pred turnir Masters serije u Rimu i poznati su potencijalni rivali srpskog asa Novaka Đokovića od drugog kola

  • 5
Italy Tennis Italian Open

Foto: Tanjug/AP

Đoković je u prvom kolu slobodan kao jedan od nosilaca, dok će mu u drugom biti rival Salvatore Karuzo ili kvalifikant.

U trećem kolu se stvari malo komplikuju jer je u istom delu žreba i Filip Krajinović. On u prvom kolu igra protiv Feliksa Ožer-Alijasima da bi u drugom ukrstio reket sa boljim iz okršaja Kajla Edmunda i kvalifikanta.

Ako Krajinović prođe Kanađanina, a onda i (verovatno) Edmunda, ide na Đokovića u borbi za četvrtfinale.

Na putu do polufinala mu potencijalno stoje Stan Vavrinka, Gael Monfis, Kei Nišikori i Aleks De Minaur, dok su u polufinalu najverovatniji rivali Mateo Beretini i David Gofan.

Tu iz prikrajka vrebaju i Borna Ćorić i Karen Hačanov. Što se tiče ostalih naših igrača Miomir Kecmanović startuje od prvog kola i meča sa Jošihitom Nišiokom, dok je Dušanu Lajoviću "zapao" kvalifikant ili "laki luzer".

Zanimljivo će biti u drugom kolu tog dela žreba koji nije bio naklonjen favoritu, Rafaelu Nadalu. Žreb ga je spojio sa Pablom Karenjo-Bustom koji se odlično pokazao na US Openu i sigurno će motivisan stići i u "Večni grad".

Ukoliko prođe Karenjo-Bustu, Nadal bi mogao na Dušana Lajovića, pod uslovom da Dušan najpre pobedi kvalifikanta, a onda u drugom kolu bude bolji i od Adrijana Manarina ili Miloša Raonića.

Video: Kaži mu da sedne: Nakon greške Džumhura, Đoković urlao na svoju ložu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA