≫ 

Đoković posle plasmana u 3. kolo Rima: Uživam da igram na šljaci, pobedio sam specijalistu

Karuso je bio protivnik po meri za prvi meč u Rimu, kaže Nole

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Njujork je arhiviran, Rim je novi izazov za Novaka Đokovića u koji je ušao u velikom stilu: pobedom u dva seta protiv upornog Sicilijanca Salvatorea Karusa. 

Bio je ovo prvi meč za Srbina posle njujorškog loma i diskvalifiakcije, te je pauza između Njujorka i Rima, kratak predah, te pobeda na neugodnoj šljaci protiv specijaliste za tu vrstu podloge, stigla kao poručena po našeg asa.

Otud i osećaj zadovoljstva posle meča.

- Volim da igram na šljaci, iako su moji najbolji rezultati došli na tvrdim terenima. Uživam da se takmičim na šljaci jer je vrlo zahtevna podloga fizički, ali i taktički, pošto morate da pripremate poen drugačije nego na drugim podlogama. Tako da zahteva mnogo dana treninga - izjavio je Novak posle meča.

Vreme od eliminacije na US openu je upravo i iskoristio da se adaptira na novu podlogu.

- Došao sam iz Njujorka ranije tako da sam imao više vremena , oko 10 dana od poslednjeg meča, da se pripremim. Trenirao sam nedelju dana na šljaci, pokušao da odigram što više poena i setova, što je važno kada dolazite na turnir iz serije 1000. Karuso je odigrao već tri meča ovde, očigledno da je specijalista za šljaku. Za mene je ovo bio zahtevan meč i vrlo je važno da sam baš protiv takvog igrača pobedom otvorio turnir.

Novak će u 3. kolu rima na boljeg iz duela Krajinović - Čekinato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA