Lajović slomio Raonića posle 2 i po sata borbe i zakazao duel protiv Nadala

Nastavlja srpski teniser sa dobrim partijama u Rimu

  • 2
Dušan Lajović Foto: Tanjug/AP

Dušan Lajović se plasirao u osminu finala Mastersa u Rimu pošto je savladao Miloša Raonića sa 2:1 (7:6, 4:6, 6:2) i zakazao je duel protiv Rafaela Nadala, sa kojim se sastaje u petak.

Meč između Lajovića i Raonića trajao je dva i po sata. Od toga je samo prvi, koji je rešen u tajbrejku, trajao sat vremena. Tokom seta su teniseri razmenili po brejk u ranoj fazi meča, a do kraja seta su čuvali prednost, pa je odluka pala u tajbrejku. Lajović je bio sigurniji, čuvao je svoj servis, a dva puta napravio mini brejk i došao do vođstva.

U drugom je Raonić bio bolji za jedan brejk i dobio je taj deo igre sa 6:4, pa je odluka pala u trećem setu.

Lajović je bio sigurniji na servisu na startu trećeg seta, a pri vođstvu od 2:1 napravio je brejk. Pokušao je Raonić na 4:2 da napadne, imao je i brejk priliku, ali je Lajović uspeo da se izvuče, a zatim i da u narednom gemu napravi novi brejk, koji mu je doneo pobedu.

Lajović će u osmini finala igrati protiv Rafaela Nadala, prošlogodišnjeg pobednika Rima, a taj meč na programu je u petak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA