≫ 

Šok u Rimu: Argentinac izbacio Nadala u četvrtfinalu

Dijego Švarcman je odigrao najbolji meč u karijeri i to mu je donelo pobedu života

  • 30
Rafael Nadal - Dijego Švarcman

Foto: AP/Tanjug

Argentinac Dijego Švarcman (28) priredio je najveće čudo u teniskom svetu ove godine. Pobedio je "kralja šljake" Rafaela Nadala sa 2:0 (6:2; 7:5) i izbacio ga sa Mastersa u Rimu.

Švarcman je odigrao meč života i eliminisao devetostrukog šampiona i čoveka koji ga je do sada pobedio devet puta zaredom. Momak iz Buenos Ajresa je tako olakšao put Novaku Đokoviću do eventualne titule, ali neće mu biti lako ni sa Švarcmanom ako se sretnu u finalu.

 

Argentinac u polufinalu igra sa Šapovalovim i to ne pre 19 sati , pre toga igraju Đoković i Kasper Rud posle 14 sati.

Prvi set je ubedljivo dobio Švarcman sa 6:2 a ključan je bio brejk u petom setu na 2:2.  Argentinac uspeo da spasi brejk loptu u četvrtom, a potom u petom gemu je sa nulom oduzeo servis Nadalu.

U narednom servis gemu je bez mnogo problema potvrdio brejk, te je poveo sa 4:2, a onda je uzeo još jedan brejk i priveo set kraju. 

Na taj način je prekinuo niz od 14 dobijenih setova za redom Nadala u Rimu.

Nije bio na svom nivou španski teniser koji je imao čak 8 zaredom neiznuđenih grešaka, ali sve na dobru igru rivala, koji je kako se kaže "crtao po terenu"

Ipak, prvi set je otšao u nepovrat i morao je da se oporavi i vrati u meč. Dobro je počeo imao brejk loptu na startu, ali je nije iskoristio. Švarcman se vratio i igralo se egal do 3:3, a onda Argentinac pravi brejk u pravo vreme za 4:3.

Međutim, Nadala nikada ne treba otpisivati. Uspeo je da se vrati iz velike borbe i defanzive i izjednači na 4:4. Bio je to prvi brejk Nadala na meču posle 100 minuta igre.

Ali, Švarcman ponovo pravi brejk i dolazi do 5:4 i servisa za najveću pobedu u karijeri. Ali, kako to obično biva, tada se noge i ruke tresu više pa je mladi Argentinac ispustio priliku i Nadal je došao do 5:5.

Međutim, nije se dao Švarcman i pokazao je da ima srce i hrabrost, pa je ponovo napravio brejk za 6:5 i došao do gema za pobedu. To je na kraju i uradio i posle trijumfa 7:5 je usledio urlik olakšanja.

Rafael Nadal - Dijego Švarcman

Foto: AP/Tanjug

Podsetimo, Nadal brani titulu u Rimu iz prošle godine gde je dobio Đokovića koji mu sada beži na ATP listi 1010 bodova, jer Španac nije igrao US open.

Novak prvu priliku za napredak ima sada u Rimu, gde je prošle sezone igrao finale.

Isti je slučaj i sa Rolan Garosom, gde Novak ima prostor za dodatne bodove, pošto je prošle godine igrao polufinale.

Video: Đoković izneo detalje razgovore sa Federerom i Nadalom o dolasku u Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    19. septembar 2020 | 23:51

    Па, баш и није, нарочито за оне који су гледали!Надалово “ силовање” више изгледа не пролази. Мали Шварцман је играо фантастично. Имао је одговоре на све Надалове форе!

  • WILSON

    19. septembar 2020 | 23:48

    Sada se potajno smeškaj kada te budu novinari pitali o Đokoviću...

  • Pitanje

    19. septembar 2020 | 23:44

    Hahah.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA