≫ 

Koje je sve rekorde Novak oborio ovom titulom u Rimu?

Srpski teniser pokorio je večni grad, a usput postavio i neke nove rekorde u tenisu

  • 7

Video: Novak Đoković je pokorio Rim, osvojio svoju petu titulu u večnom gradu i stigao do 36.Masters titule

Novak Đoković se na najbolji način vratio na teren posle neprijatnog izbacivanja sa US opena kada je pogodio sudiju lopticom. Pokazao je da ima mentalne snage da prevaziđe takav "udarac" i ustane.

Vratio se još bolji i pokorio je večni grad Rim na Mastersu 1000 i došao do svoje pete titule u ovom gradu. Osim toga, Novak je postavio neke nove rekorde sa ovom titulom.

Naime, ovo mu je 36. titula na Mastersima čime je postao novi rekorder, jer je prethodno Rafa Nadal bio sa 35. Međutim, Novak je sa titulama u Sinsinatiju i Rimu uspeo da ga preskoči.

Osim toga Đoković je postao najstariji osvajač Mastersa u Rimu, sa pune 33 godine i 122 dana, što nikome pre njega nije uspelo. Podsetimo, Rafa Nadal je osvojio Rim sa 32 godine i 11 meseci i 14 dana, jer je osvojio turnir 2019.  i to 19 maja, a 3. juna je napunio 33. godine.

Najbolji igrač sveta je zaradio 250.000 evra osvajanjem titule u Rimu i samo je još više uvećao prednost na prvom mestu liste tenisera sa najvećom zaradom u tenisu. Novak je na 143 miliona dolara ispred Federera 129 i Nadala 120 miliona.

Nole je postao drugi igrač svih vremena u Rimu sa 5 titula iza Rafaela Nadala sa 9 trofeja.

Inače, ovo je Novaku 81. titula u karijeri i nalazi se na 5. mestu večne liste. Ispred njega su Džimi Konors 109, Rodžer Federer 103, Ivan Lendl 94 i Rafael Nadal 84.

Na kraju, možda nema veze sa titulom u Rimu, ali pošto se finale igralo u ponedeljak, Novak je danas postao drugi igrač svih vremena sa najviše nedelja na ATP listi na prvom mestu.

Novak je trenutno na 287. nedelji kao broj jedan, iza sebe je ostavio čoveka zbog kojeg je počeo da igra tenis - Pita Samprasa sa 286 nedelja, a ispred je samo još Rodžer Federer, koji ima 310 nedelja kao broj 1.

Da nije bilo pandemije korona virusa, Novak bi već u oktobru mogao da smeni Federera, ovako, moraće da sačeka i 2021. godinu, kako bi ga pretekao po tom segmentu.

Video: Zašto je Rim toliko poseban za Novaka? Snimak slavlja s navijačima to najbolje dokazuje

Video: Divna nedelja za mene, nisam igrao najbolji tenis, ali sam ga pronašao kada je bilo najvažnije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    21. septembar 2020 | 21:06

    ŽIV BIO NOLE I BOG TE ČUVAO.

  • DARKO 100%

    21. septembar 2020 | 20:35

    Najvazniji rekord je tvoj zivot,putesestvije na Bozijem putu slave srece i uspeha ,nebi bilo ni Bozije pomoci da nije bilo u tebi ljubavi za ono sto radis i truda danonocnog ,mnogo odricanja i znoja,od malena si krcio put ispravno i nisi skretao sa tog puta,sve si osvojio i postao u tom sportu,ozenio se,deca ,i pored toga si ostao isti Nole nacionale koji si Srbiju uzdizao u svetu i donosi radost narodu svom,sve to ostvariti u tvojim godinama je rekord za respekt i postovanje tako TO JE BITNO A SVE OSTALO SU NIJANSE!

  • lune

    21. septembar 2020 | 22:13

    CUVA BOG NOLETA SVOG TI SI NAJVECI U SVAKOM POGLEDU NEMA TI RAVNOG TAKAV SE VISE NE RADJA JEDAN JE NOLE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA