≫ 

Nadal nikad nije bio ovako ranjiv na Rolan Garosu: Hladno je, uslovi su grozni, loptice teške

Španac niej veliki optimista pred start turnira koji je osvajao 12 puta

  • 6
Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Rafael Nadal nadimak "Kralj šljake" stekao je upravo neviđenom dominacijom na zemljanoj podlozi, na Rolan Garosu naročito, gde je nauspešniji igrač svih vremena sa 12 titula!

U normalnim okolnostima, osvajač poslednje tri titule na pariskom Grend Slemu bio bi prvi favorit turnira, ali u momentu kada je pandemija korona virusa poremetila kalendar i Rolan Garos pomerila za oktobar, Španac kaže da je i te kako ranjiv.

O Rolan Garosu kad mu vreme nije, kaže:

- Situacija je čudna svima. Uslovi za igru u Rimu su, recimo, bili dobri, ali ovde su sada dosta teži i komplikovani. Hladno je, biće teško svima. Jutros kad sam trenirao bilo je devet stepni, to su ekstremni uslovi za tenis van hale. Nije savršeno, ali ostajem pozitivan - kaže Nadal u razgovoru za francuske medije.

Nadal je imao solidan žreb pošto će izbeći Đokovića do finala, ali treba doći do meča za trofej pre koga vrebaju opasnosti sa svih strana, posebno zbog činjenice da Nadal od izbijanja pandemije gotovo da nije igrao.

Noak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos finale 2012 Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Otud i pitanje za Španca - da li se oseća ranjivije sada nego ranijih godina?

- Da, to je sto posto tačno. Ali, imao sam takve momente i ranije, mada sam osvajao titule. Sada je teško jer su uslovi za igru komplikovani, kao nikad pre ovde. Takođe. loptice su veoma teške, spore, i hladno je. Uslovi su, istina, isti za sve i ja ću se boriti. Moram da imam pravi stav i da uradim sve da budem najbolji što mogu. Znam ovo mesto vrlo dobro. Morate biti strpljivi, pozitivni i tražiti prave vibracije svakog dana. Ja sam, moram priznati, na početku najvažnijeg turnira u svojoj karijeri. Drago mi je što sam opet ovde.

Predstojeći Rolan Garos biće otud poseban u odnosu na sve prethodne po Nadala.

- Znam da će to biti veliki izazov, ali radio sam to u prošlosti i moram pronaći pansu da doegnem najviši nivo opet.Istina je da u ovim uslovima ne možemo da treniramo kao što inače treniramo. Loptice su super teške, drugačije u odnosu na prošlu godinu, mnogo sporije. A vreme i hladnoća čine situaciju još komplikovanijom. Prema mom mišljenju, loptice sa kojima ćemo igrati nisu dobre za šljaku. Ranije to nije bilo tako. Ali, moram da prihvatim ovu situaciju. Verujem da će organizatori turnira ubuduće povesti računa o tome i o zdravlju igrača. Sa tako teškim lopticama, postoji veća opasnost od povreda ramena i laktova. Uslovi zaista nisu dobri po mene, ali ostajem pozitivan - poručio je Španac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    25. septembar 2020 | 19:46

    Па, да ли да се одложи турнир док не дође лепше време!???Само питам!

  • eNL

    25. septembar 2020 | 20:18

    pa kad igraš toliko sati onda je normalno da samog sebe zagreješ Nadale a ono ponekad kad malo vetar dune to ti dodje da ti se malo glava ohladi ,kao kad piješ koka kolu sa ledom

  • Раднаскела

    25. septembar 2020 | 21:56

    "Имао солидан жреб зато што је избегао Новака до финала". Значи 1. и 2. носилац не могу да се састану пре финала?! Просто невероватно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA