Oglasio se Vilander: Izbacivanje sa US Opena je nešto najbolje što se dogodilo Novaku u karijeri

Šveđanin je prokomentarisao i predstojeći Rolan Garos

  • 6
Mats Vilander, Novak Đoković Foto-montaža: Wikimedia/Corinne Dubreuil/Eurosport, Tanjug/AP

Mats Vilander, komentator Eurosporta i godinama jedan od najvećih kritičara Novaka Đokovića, izneo je očekivanja od predstojećeg Rolan Garosa.

Šveđanin je u intervjuu za Večernje novosti pričao o "velikoj trojci" - Rafi, Rodžeru i Novaku - koji nastavlaju borbu za Grend slemove i mesto u istoriji "belog sporta".

- Rodžera prepoznaju kao elegantnog, opuštenog sportistu. Rafael Nadal je skromni ratnik koji je strastven. Mislim da je Novak uvek bio... Šta je bio? Osim što je bolji od Nadala i Federera u ukupnom skoru. Da li je dobar momak, teniser sa dobrim smislom za humor? To je nekada bio. Sada ima identitet temperamentnog igrača koji nekada ne može da se kontroliše u granicama pravila. Meni se to dopada. Mislim da će se većini navijača to dopasti - rekao je Vilander.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

- Ne kažem da je Novak loš momak, sada nastupa na ivici pravila. To je dobro za igru, dobro je za Novaka. Mislim da ga to pokreće. "Pogrešio sam, sada ću osvojiti sve. Osvojiću Rolan Garos. Uzeću 18. trofej i nastaviti da treniram". Mislim da će događaji iz Njujorka biti nešto najbolje što se dogodilo njegovoj karijeri u poslednjih nekoliko godina.

Vilander je zainteresovan da vidi Novakovu reakciju posle izbacivanja sa US Opena.

- Mislim da će biti baš suprotno. Mislim da će ući sa stavom: "Pokazaću svima da ne moram da se naljutim, mogu da pobedim i bez toga". Zapravo, da je osvojio US Open navijači koji vole Federera bi rekli: "Ne računa se, Rafa nije učestvovao i vladala je korona". Naravno, nadam se da Novak neće pogoditi nikoga u lice na Garosu. To je bio nespretan i nesrećan događaj. Prekršio je pravila i kažnjen je zbog toga. Žena je sada dobro i znamo da se tako nešto ne sme uraditi ponovo.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Šveđanin je uveren da bi Novak pobedio u Njujorku da nije diskvalifikovan.

- Mislim da bi pobedio, ali bi imao problema protiv Dominika Tima u svakom slučaju. Nisam siguran da je Novak uživao na turniru, on voli da igra pred navijačima. Rafa bi bio zadovoljan i bez publike. On je više čovek za borbu prsa u prsa. Federer bi se dobro snašao. Kod njega se sve svodi na njega samog i pogađanje dobrih udaraca, pokušaja da se taktički nadmudri protivnik, ali bez strasti i logike.

- Novak ima jednodimenzionalnu taktiku, mislim da mu to ponekad dosadi: 'Pobediću ovog momka 6:2,6:2, ali ne želim da ostajem ovde duže nego što je potrebno'. To se upravo desilo u meču protiv Karenjo-Buste i to ga je iznerviralo. Novak uživa da igra pred publikom, potrebni su mu navijači da bi prikazao najbolju igru.

Rafael Nadal Foto: Tanjug/AP

Čuveni ekspert kaže i da se skoro bliži kraj velikoj trojci.

- Veoma je blizu toga da bude završena. Mislim da imaju još mnogo toga da daju tenisu, kao što radi Serena u ženskoj konkurenciji. Ipak, dolaze mlade snage, ovi momci više nisu toliko zastrašujući. Psihički su jači, ali dolazi vreme promena. Novak ima svoju šansu, ali očekujem dosta novih osvajača Grend slem titula u narednih nekoliko godina - zaključio je Mats Vilander.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    26. septembar 2020 | 06:47

    Svi vi licemeri i vjetrosmjeri niste ni do koljena Bogu Tenisa idemoooo Nole

  • jovo

    26. septembar 2020 | 09:06

    vilander kao i uvek jedno prica a drugo misli.Najpre Nole je kompletan ne samo kao igrac nego i covek sa dobrom i losim osobina koje uvek pokazuje i noje robot.Narod bi jos vise voleoNola da ovi bivsi igraci ne docekuju na noz sta god on uradi.Valjda racunaju sto vise blate Nola uzdisu Federera.Statistika pokazuje nesto drugo ko je najbolji.Zamoli bi one koji ovde mrze Nola ne da pisu ovde minuse nego da odgovire na ovo👍🙏😂🇷🇸

  • Stefanija

    26. septembar 2020 | 04:58

    Noletova vladavina ce trajati jos dugo, dugo... Spremite se za to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA