≫ 

Nadal se prošetao do osmine finala, Vavrinka ispao od 239. tenisera sveta!

Zanimljiv dan na Rolan Garosu

  • 2
Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Drugi teniser sveta Rafael Nadal bez problema se domogao osmine finala Rolan Garosa. Kralj šljake je za nešto više od sat i po igre počistio Italijana Stefana Travalju sa 6:1, 6:4, 6:0.

Od starta je Nadal krenuo furiozno. Odmah je napravio brejk u drugom gemu, a zatim ga potvrdio u trećem i došao do 3:0 za samo osam minuta. Travalja je uspeo da osvoji četvrti gem i to je bilo to od njega u prvom setu. Nadal ga je ubio dobrim servisima i udarcima i rešio prvi set za 24 minuta.

Razigrao se Italijan u drugom setu i prilično lako je osvojio prva tri gema, pa je posle 25 minuta igre rezultat bio egal 3:3. Potom je Nadal slomio protivnika, napravio brejk za 4:3 i posle 45 minuta igre u drugom setu stigao do 2:0.

U trećem je Španac bio furiozan, nije dozvolio Italijanu da uzme nijedan gem i overio plasman u sledeću rundu gde ga čeka Amerikanac Sebastijan Korda.

Iznenađenje dana na Rolan Garosu priredio je Ugo Gaston. Mladi 20-godišnji Francuz (239. teniser sveta) eliminsiao je nekadašnjeg pobednika ovog Grend slema Stena Vavrinku u pet setova 2:6, 6:3, 6:3, 4:6, 6:0.

Bio je to meč sa dosta uspona i padova na obe strane, a posle velike borbe odluka je pala u petom setu. Tamo je Vavrinka spasao dve brejk lopte na startu, ali treću nije i Gaston je odmah došao do brejka.

Švajcarac je imao tri brejk šanse i u narednom gemu, ali se Gaston izvukao i neutralisao sve tri, pa je došao do prednosti od 2:0. Potom je napravio još dva brejka i eliminisao Vavrinku napravivši tako najveće iznenađenje u Parizu.

Protivnik Gastona u seldećoj rundi je Austrijanac Dominik Tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    2. oktobar 2020 | 22:53

    Плашим се за Надала следеће коло игра против Корде!!!!!!?????? Како му намештају, постало већ сумњиво!?

  • Vodolijax

    2. oktobar 2020 | 22:21

    Nadam se da su mu i gaće u tonu sa maskom i znojnicom.......koja devojčica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA