Ni Đoković, ni Nadal, Tim je favorit za titulu na Rolan Garosu! Svi zabezeknuti šta je Koreča rekao

Teniski stručnjak Aleks Koreča i dvostruki finalista Rolan Garosa kaže da je Dominik Tim jasan favorit za osvajanje titule na pariskom Grend slemu

  • 18
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Koreča je Austrijanca stavio ispred Rafaela Nadala, 12-strukog osvajača Kupa musketara i Novaka Đokovića, šampiona koji je u Parizu trijumfovao 2016. godine.

Obojica u prvoj nedelji turnira igraju odlično, gde je Nadal pobeđivao Egora Gerasimova, Mekenzija MekDonalda i Stefana Travalju u prva tri kola, dok je Novak u uvodna dva savladao Mikela Imera i Rikardasa Berankisa.

Nijedan od dvojice asova nije izgubio ni set na putu do trećeg kola u kom Novak igra u subotu popodne protiv Danija Elahi Halan Riverosa. Međutim, prve tri prepreke je u devet setova pobedio Čilića, Soka i Ruda.

- Dominik izgleda neverovatno. Gotovo je nemoguće ugroziti njegovu igru. I ima najteži žreb od favorita za sada i to ubedljivo najteži. Platio bih milione da imam Dominikov forhend jer je nestvarno kako pokriva teren. Bekhend mu je takođe sjajan i jedan je od najboljih kratkih na svetu, posebno jednoručni - kaže Koreča za Eurosport.

On je nastavio divljenjem Austrijančevom kik-servisu koji je nazvao "šalom", a onda je istakao i šta je promenio u igri i udarcima.

- Forhendom diktira toliko toga, daje visinu loptici, a sa strane bekhenda, nekada je igrao mnogo ravnije, a sada daje udarcima mnogo više spina. Kik servis je nerealan sa skoro 200 kilometara na sat, to ne strašno. Oduševljen sam. Po mom mišljenju, jasan je favorit za osvajanje turnira. Čak i ispred Nadala i Đokovića. Ima još posla, Rafa se možda digne do tog nivoa, ali u ovim uslovima mislim da je Dominik težak da se pobedi - kaže Koreča.

Tim je prošlog meseca osvojio turnir u Njujorku pobedom na US Openu, ali treba napomenuti da je tada Novak u dobroj formi diskvalifikovan zbog gafa i incidenta u kom je pogodio linijsku sudiju lopticom u prvom setu meča sa Pablom Karenjo-Bustom.

Video: Šta je sve stigao Nole! Pogledajte najbolji potez meča Đokovič- Berankis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    3. oktobar 2020 | 10:07

    Tim ne bi uzeo ni US open, da nisu izbacili Novaka. Sad neka ceka polufinale da ga Nadal restartuje na fabricka ponasanja

  • Marko cg primorje

    3. oktobar 2020 | 12:15

    Ja navijam da se Nadal i Tim dobro izmore iscrpe u polufinalu i dodju na penal Noletu idemooooo

  • Boro

    3. oktobar 2020 | 11:17

    Gdje je ovaj Tim bio da sada sa tom nestvarnom igrom ?! Ima 28 godina i jedan GS.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA