Novak počistio teren i rivala, održao i lekciju sudiji: Đoković u 1/8 finala posle drame oko krova!

Novak silovito napada 2. titulu Rolan Garosa posle 2016. godine, a kiša mu je jedini protivnik, uz organizatore koji su se ponašali kao da padavine ne ugrožavaju igrače!

  • 10
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković pobedio je u šesnaestini finala Rolan Garosa Danijela Elahija Galana Riverosa, 153. igrača sveta, rezultatom 6:0, 6:3, 6:2.

Bez problema je Novak dobio prvi set sa 6:0 za 25 minuta, čak i tada je sredinom seta od sudija tražio da zatvore krov kada je kiša počela da pada, što nije uvaženo.

Tek u drugom setu, kada se Riveros opasno okliznuo i rizikovao povredu, Novak je burnije reagovao i domaćini turnira su shvatili da je vreme da se uslovi za igru normalizuju.

Novak je u pauzi čak čistio teren i izmamio aplauze, a onda je nastavio borbu za novu rundu takmičenja, bez problema je priveo meč kraju i sad ga čeka Karen Hačanov.

Tok meča:

Đoković je dobio prvi gem bez previše problema, pri servisu rivala. To je bila jasna poruka da neće dozvoliti nadigravanje inferiornijem rivalu, koji je dobio karijernu šansu na ovom meču.

Zato je Novak nastavio u istom ritmu i pri svom servisu za laganih 2:0. Namučio se solidno u trećem gemu, ali je čak tri puta sprečio Riverosa da smanji na 2:1, iz prve nove brejk šanse je poveo sa 3:0!

Nastavio je Đoković niz do 5:0, usput je imao i sugestiju sudijama da bi mogao da se iskoristi i krov, pa da se zaigra u dvoranskim uslovima, ali do toga ipak nije došlo.

Trema je praktično "pojela" Riverosa, kome je preostalo samo da se pomiri sa epilogom prvog seta, Novak je iskusno odservirao za 6:0, prvi set je okončao posle samo 25 minuta igre.

Drugi set otvoren je na idealan način - Novak je odmah napravio brejk, a bilo je primetno i da je obukao majicu sa dugim rukavima ispod dresa. Sve je hladnije bilo u Parizu, zbog toga i nekoliko kapi kiše je Đoković tražio da se krov zatvori iz preventivnih razloga.

Do toga nije došlo, pa se Novak fokusirao na brzo i efikasno približavanje novoj rundi takmičenja. Tek posle osam gemova, dozvolio je Kolumbijcu da se "upiše", a onda je tek i krov zatvoren, kada je kiša počela ozbiljnije da pada.

Naljutio se Đoković zbog insistiranja sudija da se igra dok se krov još zatvara i ima kiše. Proklizao je jednom Galan, pa je tek onda došlo do prekida, Đoković je prestao jer ne želi da se rizikuju povrede na obe strane!

Čak su se i Novakove kolege na društvenim mrežama čudile odlukama sudija da toliko čekaju na zatvaranje krova, Novak je usput i čistio podlogu, pa se nastavilo u izjednačenom ritmu, Galan je uspeo da izbegne novi brejk kada je Novak pri 4:2 imao šansu.

Riverosu je samo uspelo da 2. set učini dužim malo većim otporom, došao je do 3. osvojenog gema, ali je onda počeo Novakov niz do 3:0 u trećem setu i bilo je jasno da grabi ka ubedljivoj pobedi.

U osmini finala, Novaka čeka Karen Hačanov, kog je namučio Kristijan Garin (2:6, 6:3, 6:4, 6:2).

Video: Šta je sve stigao Nole! Pogledajte najbolji potez meča Đokovič- Berankis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA