≫ 

Novak prozvao supervizora Rolan Garosa: Zašto ste pravili krov ako ga ne zatvarate kada je kiša?

Reagovao je Novak i posle meča!

  • 13
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković objasnio je situaciju sa sudijom od kog je tražio da aktivira krovnu konstrukciju, kako bi se sprečilo igranje u kišnim uslovima.

Đoković je ušao u osminu finala pobedivši Kolumbijca Galana sa 6:0, 6:3, 6:2, ali malo nedostajalo da sudije budu krivci za povredu Novakovog rivala.

Novak je još u prvom setu tražio da se pokrije teren kada je počela da pada kiša, odbijen je, a onda je u 2. setu opasno proklizao Galan.

Tada je Novak gestikulacijom pokazao sudijama da bi bilo krajnje vreme da se pokrije teren, tek tada je to i učinjeno.

- Govorio sam sa supervizorom uoči meča, pošto sam video kako je nebo izgledalo i kako je pala prva kap kiše dok idemo na teren, pitao sam, "Zašto ne bismo zatvorili krov odmah i igrali tako ceo meč"?

Glavni sudija i supervizor su mislili da ima uslova za igru. Razumem kada nemate krov. Ali ovo je baš razlog zašto su krov i izgradili, zašto da ga ne iskoriste - zapitao se Novak.

Nastavio je Novak u sličnom maniru.

- U ovakvim situacijama i uslovima, krov je koristan. Zbog ovog smo izgubili vreme i to je uticalo na meč. Osetio sam da je to loša odluka, prema mom mišljenju, da se ne zatvori krov odmah.

Uz njega je kao TV komentator bio i Tim Henman.

- Nije trebalo da Đoković mora da kaže sudiji da je klizavo i opasno. Mislim da su definitivno prekasno prekinuli igru. Nije ovo dobro ni za tenis ni za turnir.

Video: Šta je sve stigao Nole! Pogledajte najbolji potez meča Đokovič- Berankis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mane

    3. oktobar 2020 | 22:24

    Novak pokazuje klasu i uvek je na strani protivnika. Sapleo se umalo se nije polomio odmah je prekinuo mec da bi stavili krov.. Ljudina bio ljudina ostao...

  • Hmm...

    3. oktobar 2020 | 22:05

    Važno je da bride obrazi Francuskoj "gospodi"....

  • Bg

    3. oktobar 2020 | 22:31

    Hoce namjerno da se Novak povredi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA