≫ 

Šok u Parizu: Tinejdžerka izbacila 2. teniserku sveta sa Rolan Garosa

Simona Halep osvojila samo tri gema protiv 19-godišnje Švjontekove

  • 0
Simona Halep Foto: AP/Tanjug

Poljska teniserka Iga Švjontek napravila je veliko iznenađenje na Rolan Garosu, pošto je u dva seta savladala drugu igračicu sveta Simonu Halep - 6:1, 6:2)!

Švjontek, inače 53. teniserka sveta, završila je posao protiv Rumunke za 69 minuta igre i tako joj nanela jedan od najtežih poraza.

Halepova je u 2020. imala 17 uzastopnih pobeda, čak 13 uzastopnih na šljaci, a nakon što je propustila US Open zbog pandemije korona virusa vratila se tako što je uzela turnire u Pragu i Rimu.

U petak je pregazila američku tinejdžerku Amandu Anisimovu sa 6:0, 6:1, činilo se da maršira ka tituli u Parizu, ali je onda doživela šok od druge tinejdžerke na RG.

- Čak sam i ja iznenađenja što sam uspela ovo da uradim - rekla je Poljakinja koja se u četvrtfinalu sastaje sa Martinom Trevisan koja je u dva seta bila bolja od Kiki Bertens.

Ono što je Švjontekovoj donelo pobedu u ovom meču jeste rizičan tenis koji je igrala i koji joj je "pomogao" da osvoji 30 vinera i 20 neiznuđenih grešaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA