Tim se namučio sa 239. teniserom sveta: Finalista Rolan Garosa jedva pobedio Gastona posle 5 setova

Austrijski teniser Dominik Tim jedva je prošao do četvrtfinala Rolan Garosa pobedom nad Ugom Gastonom iz Francuske u pet setova

  • 0
France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Timu su bila potrebna tri i po sata da bi izašao na kraj sa 239. teniserom planete i to nakon što je imao prednost dva seta - 6:4, 6:4, 5:7, 3:6 i 6:3.

Treći teniser planete je u prvom setu spasavao dve brejk lopte u drugom gemu, pritisnuo je Gastona u petom sa tri šanse, ali mu oduzeo servis tek u sedmom gemu kada je poveo 4:3 i kasnije osvojio set.

Gaston se u drugom setu borio da dođe do prilike da stekne prednost, nije uspeo u trećem gemu, te je Tim odmah u četvrtom realizovao prvu brejk šansu koja će se kasnije ispostaviti dovoljnom za drugi set.

U trećem kreću problemi po favorizovanog igrača. Gaston je igrao solidno i kada je gubio servise, ali se u trećem sreća okrenula. Francuz je poveo sa 3:1, tim se odmah vratio brejkom za 3:2 i do kraja seta je bilo veoma napeto.

Gaston je u desetom gemu pri vođstvu 5:4 propustio tri brejk i set lopte, Tim se samo privremeno izvukao jer je u 12. gemu ispustio servis i Ugo se vratio u igru.

Francuzova boljka su bili servis gemovi posle napravljenih brejkova i to je korigovao u četvrtom setu kada je poveo sa 3:1, ali se spasao da Tim odmah ne povrati izgubljeno.

Kada je Gaston poveo sa 4:1 set je bio rešen, a na semaforu je opet bio egal kao i na početku. Međutim, Francuz nije imao snage da do kraja izvede podvig i u petom setu je osmi gem prelomio stvari u korist Austrijanca.

Tim je došao do brejka, vođstva 5:3 i servisa kojim je uprkos brejk lopti za rivala, nekako na kraju iščupao trijumf. On će u četvrtfinalu igrati protiv Dijega Švarcmana koji je u tri seta bio bolji od Lorenca Sonega 6:1, 6:3, 6:4.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP
France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP
France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Video: Šta je sve stigao Nole! Pogledajte najbolji potez meča Đokovič- Berankis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA