≫ 

Rafael Nadal je u finalu Rolan Garosa! Švarcman gubio i vraćao se, pa na kraju "pukao" u taj-brejku

Nastavio je pohod na 13. titulu u Parizu

  • 5

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u finale Rolan Garosa pobedom nad Argentincem Dijegom Švarcmanom u tri seta 6:3, 6:3 i 7:6 (0) posle tri sata i 12 minuta igre.

Nadal je tek u nekoliko navrata imao problema da odbrani svoj servis, Švarcman nije ponovio ono kako je znao da odigra ove godine u Parizu, ali mu ni rival nije dozvoljavao.

Švarcman se raspao u taj-brejku trećeg seta, izgubio je oba svoja servisa, a onda promašio smeč, Nadal je ekspresno poveo 5:0 i tako skršio otpor "žilavog" rivala sa dva nova poena i pobedu.

Već u prvom gemu meča Argentinac je krenuo jako i taj gem je posle 14 minuta jedva izvukao Nadal na svoj servis.

Na 15:15 je imao zicer Dijego, promašio ga je, pa onda izjednačio na 40:40, imao i brejk loptu, propustio je lošim bekhendom. Imao je još jednu, ni nju nije realizovao i Rafa je to kaznio u drugom gemu.

Tada je napravio prvi brejk u meču, poveo 2:0 i Argentinac se odmah i vratio u igru ribrejkom za 2:1. Borbenosti mu nije falilo ali jeste konstantnosti. Povremeno je vadio strašne dijagonale, ali je Nadal pokazao veću svestranost, menjao je ritam i to je smetalo njegovom protivniku.

Rafa je već u četvrtom gemu napravio drugi brejk, odbranio se u petom gemu i onda rešio prvi set u svoju korist. Drugi je prošao nešto lakše uz brejkove u trećem i devetom gemu, da bi treći set pružio pravo uživanje ljubiteljima tenisa.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Nadal je u njemu dvaput vodio, Švarcman se dvaput vraćao, prvo od 1:3 do 2:3, a onda i od 2:4 do 3:4. Ušlo se u napetu završnicu u kojoj je Švarcman propustio tri brejk lopte za potpuni preokret u 11. gemu.

Rafa se, kao i u prvom gemu meča izvukao staloženom igrom i kada se ušlo u taj-brejk, Dijego tu nije imao mnogo šanse. Zato sada Nadal čeka boljeg iz okršaja Novaka Đokovića i Stefanosa Cicipasa u drugom polufinalu poslednjeg Grend slema ove godine.

Video: Đoković se borio sa bolovima, ali uspeo da pregazi Španca Karenjo-Bustu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    9. oktobar 2020 | 18:24

    Nadala jedino Novak moze dobiti na Slemu

  • Mane Realan

    9. oktobar 2020 | 19:43

    Novak je bolji teniser od Rafice na dve od tri podloge. Kako onda u bilo kakvoj goat raspravi neko moze Rafu da stavi ispred Novaka? Moze Rafa da osvoji jos 5 Garosa, dzaba. Gomila slemove na sljaci, zato je kralj sljake, i nista vise. Goat? Ni u snu. To je realnost, a navijacke strasti su nesto drugo.

  • ratar

    9. oktobar 2020 | 18:21

    Cekamo 20 titulu!!!! Vamos Rafa!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA