≫ 

Spolja "kao špricer", a unutra "vulkan": Novak o drami s Cicipasom i šansama u finalu sa Nadalom

Najbolji teniser planete Novak Đoković kaže da se poprilično nervirao, iako je tokom meča sa Stefanosom Cicipasom u polufinalu Rolan Garosa uglavnom delovao smireno

  • 3
France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Đoković je pobedio Grka jedva sa 6:3, 6:2, 5:7, 4:6 i 6:1 posle četiri sata tenisa na stadionu "Filip Šatrije". U trećem setu je čak imao 5:4 i meč loptu na svoj servis.

Prokockao ju je, vratio Cicipasa u meč, Grku je postepeno raslo samopouzdanje, preciznost udaraca i to je poremetilo našeg asa.

- Spolja sam delovao smireno, ali unutar mene nije bilo tako. Nije se videlo sa strane, bio sam uzdrman, ali sam uspeo da opstanem meču i pobedim. Srećan sam zbog toga - rekao je Novak posle trijumfa.

On je u prva dva seta kažnjavao sve greške Cicipasa i spasao "brdo" brejk lopti. To je u trećem i četvrtom setu olako radio njegov rival, a Đoković je tek u petom setu uspeo da napravi ključnu razliku brejkom za 2:1.

Od tog trenutka je Cicipas fizički pao, pa je srpski predstavnik u Parizu još jednom ušao u borbu za trofej pariskog Grend slema.

U finalu ga čeka Rafael Nadal koji je u tri seta bio bolji od Dijega Švarcmana i koji nije dozvolio Argentincu da se "razmaše" kao što je Đoković dopustio Cicipasu.

- Ovde je Nadal glavni jer je ovo njegova kuća, gledajući sve titule koje je osvojio. Jesam uspeo da ga pobedim u četvrtfinalu 2015. godine. Nadam se da ću uspeti da se oporavim - dodao je Novak.

Nadal će imati motiv više jer bi pobedom u finalu izjednačio rekord Rodžera Federera po broju GS titula, a uvećao bi svoj pobednički saldo u Parizu na 13.

Uz to, ostvario bi u prestonici Francuske i jubilarnu stotu pobedu. S druge strane će mu biti čovek koji ga je jedini pobedio na Rolan Garosu uz Robina Soderlinga.

- Pobediti Nadala na Rolan Garosu je možda najveći izazov koji postoji u našem sportu. Gledam unapred i raduje me što sam tu, a motivisan sam da pobedim - istakao je Đoković.

Video: Maestralni Nadal deklasirao Švarcmana za 13. finale na Rolan Garosu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • papilon

    9. oktobar 2020 | 23:52

    Pobedio ili ne ti si legenda za sva vremena pokorio si teniski svet postao si ponos za sve nas bog ti dao zdravlje i snagu da osvojis i ovo finale

  • Makarije_lemi

    9. oktobar 2020 | 23:41

    Ovako sam i ja hladan kada vidim bivsu,a iznutra vulkan...

  • Дрвар 135

    10. oktobar 2020 | 05:12

    ГАЗИ НОЛЕ ...У НЕДЕЉУ 3 : 1. ЗА ЂОЛЕТА

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA