≫ 

Finale koje je spasilo godinu: "Rafa juri 13. RG, Đoković 18. Grend slem - obojica jure Federera"

Mats Vilander i Aleks Koreča izneli prognozu velikog sudara za trofej u Parizu

  • 5
Novak Đoković, Rafael Nadal Foto-montaža: Tanjug/AP

Teniska godina teško pogođena pandemijom korona virusa je spasena - finale Rolan Garosa igraće dva najbolja igrača sveta Novak Đoković i Rafael Nadal.

Srbin i Španac u nedelju će odigrati 56. međusobni meč, nastaviti epsko rivalstvo, boriti se za prestižni pehar...

Novak ima tri pobede više na kontu od Nadala u međuosbnim mečevima, ali je "bik sa Majorke" u prednosti kada je reč o Grend Slem trofejima i pobedama na Rolan Garosu, gde je neprikosnoven - samo dva poraza u karijeri pretrpeo je u Parizu!

Novaka, dakle, čeka paklen zadatak, neko će reći (čitaj Vilander) i "nemoguća misija"...

- Za Novaka je sigurno razočaravajuće što je igrao pet setova sa Cicipasom, a mogao je meč da zatvori u tri seta. Taj meč može da bude mali problem u energetskoj pripremi pred finale - rekao je u analizi predstojećeg sudara Novaka i Nadala Mats Vilander.

Noak Đoković, Rafael Nadal, Rolan Garos finale 2012 Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Pojasnio je dublje Vilander...

- Mislio sam da će u finalu Rafa morati da ima jači start, ali sada posle ovakvog Novakovog duela, možda će Đoković biti taj koji će morati bolje da krene jače u finalu jer je meč sa Cicipasom ostavio traga na njemu. Mislim da je sada Rafa, kad je video da Novak gubi dva seta, spreman da u nedelju ide preko svojih limita.

O finalu je govorio i Aleks Koreča - oduševljen je ovakvim raspletom.

- Za mene, ovo je finale iz snova. Broj jedan i broj dva na svetu, a obojica jure Rodžera Federera. Rafa ide na svoju 13. titulu u Parizu, Novak napada svoj 18. Grend Slem - tako da, ko god da pobedi, biće sjajno za tenis. Finale Rafe i Novaka je pobeda za tenis. Milsim da je ovo idealan scenario za Rolan Garos. Posle ovakve godine, tenisu je trebao ovakav jedan meč. Uzbuđen sam zbog finala - rekao je Koreča.

Za razliku od Vilandera, Španac ne misli da će iscrpljujući duel sa Cicipasom izmoriti Novaka za finale.

- Prema mom mišljenju, činjenica da je Novak igrao duži i teži meč nego što je očekivao, možda mu da dodatnu snagu i ritam. Da bi pobedio Rafu, zna to i on, mora da igra preko svojih limita, a ako niej išao preko limita dugo vreme, onda Novaka čeka težak posao. Mislim da iscrpljujući meč sa Cicipasom neće uticati na njega. Novak će biti spreman i svež za bitku. Zna da igra protiv najboljeg igrača na šljaci u istoriji, to je verovatno najveći sportski izazov ikad. Obojica znaju da je ovo neverovatan trenutak za njih. Biće nervoze na obe strane jer su svesni da igraju za nešto zaista specijalno. Ovo nije tek tako neki običan meč, igraju za istoriju i verujem da nas u nedelju čeka spektakl.

Video: Novak sa Nadalom u finalu RG: Đoković imao meč loptu u trećem, pa prošao golgotu u pet setova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    10. oktobar 2020 | 08:26

    Neka bude sta bude samo neka Nole🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸pobedi

  • JO

    10. oktobar 2020 | 09:14

    Da bi uzeo četrnesti RG mora prvo da osvoji trinesti.

  • sloboda

    10. oktobar 2020 | 09:13

    Rafael je super to je nesporno. Ima vec 14 pobeda u Parizu dovoljno mu je. Nas Nole nema i treba mu,pogotovo sada kada ga svi nekako napadaju. Daj Boze da sutra pobedi i obraduje sve nas koji ga volimo i ponosimo se njime. Bice tesko ali moguce🙏🏻👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA