≫ 

Novak mi je zagorčao život na terenu, poštujem to: Cicipas otkrio zašto je ubedljivo izgubio 5. set

Grčki teniser Stefanos Cicipas kaže da je zadovoljan svojim izdanjem u polufinalu Rolan Garosa, iako je posle četiri sata teniser poražen od Novaka Đokovića

  • 7
Foto: Printscreen Youtube / Roland Garros

Cicipas je na konferenciji posle meča završenog 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1 u korist srpskog igrača koji će u finalu na megdan Rafaelu Nadalu.

- Osećam se, mogu da kažem srećno, iskreno. Ali istovremeno sam i tužan. Mogao je da bude i bolji rezultat za mene u polufinalu. Novak je još jednom pokazao koliko je neverovatan atleta i demonstrirao je svoje mogućnosti na terenu - rekao je Cicipas na konferenciji posle meča.

Opisao je Đokovića kao jednog od najtežih rivala sa kojima se suočio...

- Bilo je strašno teško igrati protiv njega, jedan od najtežih protivnika sa kojima sam igrao u životu i to poštujem. Stvarno mi je "zagorčao život" na terenu... Skoro je dostigao savršenstvo, Novak, sa svojim stilom igre i time kako odigrava poene, neverovatno je to videti, iskreno. To me inspiriše, da iskoračim i probam da dostignem to savršenstvo, mogućnost da imam sve na terenu - kaže Grk.

U prva dva seta Novak je bio taj koji je spasavao brejk lopte u serijama, a u trećem i četvrtom je to radio Cicipas uz korišćenje svojih šansi. Zato je pred peti set postojala opravdana bojazan da se meč neće završiti baš dobro po srpskog asa.

Međutim, kada je konačno uspeo da oduzme servis Cicipasu na startu petog seta, Stefanos je poklekao i fizički pao. "Progutao je knedlu" na konferenciji i objasnio i zbog čega.

- Nažalost, pred kraj meča, povreda koju sam imao u Rimu se vratila. Bilo je teško "zatvoriti" meč na borben način i borbenim duhom. Ali, trudio sam se najviše što sam mogao. Srećan sam što sam se vratio od 0:2 u setovima za njega i pokušao da ostanem u meču što sam duže mogao - zaključio je Cicipas.

Dan kasnije je poslao poruku i putem društvenih mreža kada je sabrao utiske rekavši da je sve što je neophodno nada u kombinaciji sa istrajnošću i snagom. "Potrebni ste budućnosti, a ne prošlosti", napisao je Cicipas.

Đoković će u finalu u nedelju igrati 56. meč sa Nadalom na stadionu "Filip Šatrije" od 15 časova.

Video: Novak sa Nadalom u finalu RG: Đoković imao meč loptu u trećem, pa prošao golgotu u pet setova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    10. oktobar 2020 | 11:35

    Bravoo i za tebee posteno receno..Novak je najspremniji sportista na svetu..Masinaa

  • 🥎🥎🥎🥎🥎

    10. oktobar 2020 | 11:39

    Rad,rad i samo rad, vera u sebe poštuj svakog protivnika i uspeh će doći.

  • Mane Realan

    10. oktobar 2020 | 12:25

    Iznenadio ga je posle rutinskih 2:0. Da je imao snage moglo je otici i u drugom pravcu.. Umor je stigao a Nole je vratio propusteno.. Sad u nedelju epska borba dva velikana i nadam se trijumfu Noleta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA