≫ 

Iga Švjontek je osvojila Rolan Garos bez izgubljenog seta i šokirala teniski svet!

Poljska teniserka Iga Švjontek osvojila je turnir Rolan Garos pobedom nad Amerikankom Sofijom Kenin u dva seta - 6:4 i 6:1

  • 1
France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Švjontek je time postala prva Poljakinja u Open eri (a i uopšte) koja je osvojila Grend slem i to nakon što je postala prva iz svoje zemlje koja je uopšte došla do finala Rolan Garosa još od 1939. godine.

Istovremeno, sa 53. mesta na WTA listi postala je prva teniserka koja je bez izgubljenog seta osvojila turnir - prva još od Žastin Enan koja je to uradila 2007. godine.

Svjatek je na putu do titule pobedila između ostalih i Simonu Halep, tako da je zasluženo i protiv Kenin pokazala da trijumf protiv Rumunke nije bio slučajnost.

Amerikanka je parirala samo u prvom setu kada je posle uvodnog vođstva Poljakinje 2:0, uspela da se vrati brejkom i izjednači na 3:3. Posle podužeg sedmog gema Kenin je nekoliko puta izjednačila, ali nije mogla do brejk lopte i agresivna 19-godišnja Švjontek je to kaznila.

U osmom gemu je napravila novu prednost i brejkom se opet odlepila na 5:3, ali se Amerikanka još jednom vratila u meč gemom za 5:4, da bi nanovo izgubila svoj servis, te je Iga brejkom osvojila prvi set.

Uz to je Sofija pokazivala i znake povrede u završnici tog seta, zbog koje nije mogla da se kreće kako treba. To se prenelo i na drugi set u kom je Kenin povela brejkom 1:0, ali se njena igra posle toga raspala, a Švjontek je nanizala šest gemova za ubedljiv trijumf.

Video: Novak sa Nadalom u finalu RG: Đoković imao meč loptu u trećem, pa prošao golgotu u pet setova

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA