≫ 

"Najbolji u istoriji", "Najveći među najvećima": Španski mediji u ekstazi ispratili trijumf Nadala

Pojedinci predlažu i da se teren Filip Šatrije preimenuje u Rafael Nadal

  • 4
Španski mediji, Nadal, Rolan Garos Foto: Printscreen/Marca, As, Mundo, Sport

Očekivano, španski mediji su u ekstazi posle još jednog trijumfa Rafaela Nadala u finalu Rolan Garosa protiv Novaka Đokovića što nisu krili ni u naslovima posle velikog finala.

Naravno u euforiji prednjači madridska Marka koja je Nadala proglasila "najboljim u istoriji tenisa" i to s ponosom istakla na naslovnoj strani.

As je okarakterisao Nadala kao "najvećeg među najvećima" potencirajući činjenicu da je pregazio Đokovića sa 3:0 za 2 sata i 41 minut.

Katalonski Sport nije išao toliko daleko već je samo konstatovao da je osvojio 13. titulu na Roloan Garosu, verovatno i iz razloga što je Rafa privržen Realu, a ne Barseloni.

Mundo Deportivo je takođe bio euforičan pa je konstatovao kako je "najbolji Nadal počistio Đokovića za 13. Rolan Garos i izjednačenje Federerovog rekorda".

U pojedinim komentarima preovladava i mišljenje da bi rukovodioci Rolan Garosa trebalo da razmisle o promeni imena glavnog terena i umesto Filipa Šatrijea nazovu ga po Rafaelu Nadalu, rekorderu po broju titula (13) u Parizu.

Video: Rafael Nadal pobedio najboljeg na svetu, Novaka Đokovića, u finalu Rolan Garosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baki

    11. oktobar 2020 | 19:13

    Posle Djokovica

  • Dovla

    11. oktobar 2020 | 22:06

    Sama činjenica da je 13 titula of 20 osvojio na jednom gs dovoljno govori. Daleko od toga da je najbolji,ali da mu leži ovaj turnir,leži mu . Ipak je Đoković najkompletniji igrač ikada

  • Goran

    11. oktobar 2020 | 21:12

    Svaka cast Nadalu za danas ali racun se izvodi na kraju gde ce biti iza Novaka a mislim i iza Federera da nije Pariza Rafe ne bi bilo nigde

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA